Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Entertainment 11 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Stromae: ‘Zonder Luc had ik zelfmoord gepleegd’

Zanger Stromae moest in 2015 al zijn optredens annuleren wegens ernstige bijwerkingen van malariapillen. In een documentaire van de Franse zender France Ô, vertelt de zanger openhartig over deze heftige periode in zijn leven.

Volledig uitgeput

„Ik was zo gestresst, ik was zo uitgeput," zegt de zanger in de documentaire Malaria Business. Paul van Haver zoals de Belgische zanger in het echt heet heeft nog altijd last van de medicatie die hij in 2015 moest slikken tegen malaria. Destijds moest hij zijn tour door Afrika volledig annuleren en keerde hij terug naar Brussel, meldt Het Laatst Nieuws. „Oké, dat zat er wellicht al een tijdje aan te komen, maar dat geneesmiddel was de versneller. Tijdens de concerten besefte ik dat niet, dan voel je die terugslag niet. Maar uiteindelijk word je paranoia," zegt hij.

https://www.youtube.com/watch?v=BpNJ9ErhNJo

‘Broer Luc redde zijn leven’

Stromae zegt dat zijn broer Luc, die ook zijn manager was zijn leven heeft gered. „Als mijn broer er niet geweest was, had ik op een nacht zonder twijfel zelfmoord proberen te plegen”, zegt hij.„Hij vertelde me het ook altijd wanneer ik onterecht paranoia was. En ik denk, als hij er niet geweest was, dat ik die ene nacht zonder twijfel zelfmoord had proberen plegen. Dat is zeker. Ik wik en weeg mijn woorden, ik meen het. Maar als hij er niet was geweest toen, dan zou ik hier waarschijnlijk niet met jullie aan het praten geweest zijn.”

Zelfmoord? Praat erover’. Telefoon 0900-0113 of www.113.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.