Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 7 nov 2017
Leestijd: 3 minuten

Rapper Boef (24) wordt vrienden met sterrenkok (66)

In de eerste aflevering van Celebrity City Trip, vanavond te zien bij RTL 5, neemt Boef meesterkok Robert Kranenborg mee naar Marrakesh, de favoriete stad van de succesvolle hiphopper. Kranenborg neemt Boef mee naar het culinaire Brussel, waar hij jaren woonde en in toprestaurants werkte. En wat je op voorhand misschien niet zou verwachten: twintiger Boef, echte naam Sofiane Boussaadia, en zestiger Kranenborg blijken het prima met elkaar te kunnen vinden.

En dat terwijl ze op het eerste gezicht hun best doen om de ander op stang te jagen. Kranenborg heeft last van hoogtevrees en wordt in Marrakesh door Boef doodleuk op een ballonvaart getrakteerd. De bekende kok haalt Boef uit zijn comfortzone door hem in Brussel voor de eerste keer in zijn leven truffels, kersenbier en oesters te voor te schotelen.

Lekker

„Ik wilde een beetje de grenzen verleggen en triggeren, iets gaan doen wat-ie al kent vond ik niks”, grinnikt de succesvolle hiphopartiest telefonisch. „En wat mijn tripje naar Brussel betreft: die oesters vond ik niet zo lekker in het begin. Ik deed voor Robert een beetje alsof, maar dat lukte niet echt. Oesters moet je leren eten en ik ga snel vooruit: gisteren was ik in een restaurant in Amsterdam en heb ik een hele schaal oesters besteld en die allemaal op zitten slurpen. Maar bier lust ik nog steeds niet.”

Wartaal

Het format van Celebrity City Trip is ‘BN’ers gaan samen naar elkaars favoriete stad, die ze dan ook nog eens kennen als hun broekzak’. Andere koppels die elkaar komende dinsdagavonden door hun favoriete steden gidsen zijn Rick Brandsteder en Ryanne van Dorst (Kopenhagen en Praag), Victoria Koblenko en Heleen van Royen (Moskou en Porto), Naomi van As en Willie Wartaal (Granada en Albufeira), Mental Theo en Anna Nooshin (Mallorca en Parijs), Rico Verhoeven en Dennis Weening (Rome en Londen), Patty Brard en Dave Roelvink (Ibiza en Rimini).

Bloemetjes

Voor Boef, in de buurt van Parijs uit Algerijnse ouders geboren, is de Marokkaanse stad Marrakesh een toevluchtsoord waar hij, zonder herkend te worden, de bloemetjes buiten kan zetten. „Ik heb veel Marokkaanse vrienden en word vaak voor een Marokkaan aangezien, dus ik voel mij er thuis. Maar ik kom vooral graag in Marrakesh vanwege de unieke sfeer die in de stad hangt.”

Een unieke stad die in de eerste aflevering van Celebrity City Trip het decor is van het ontstaan van een net zo unieke vriendschap. Kranenborg en Boef hebben sinds de opnamen, een paar maanden terug, contact gehouden. „Robert heeft beloofd een keer voor me te gaan koken. Dan neem ik hem een keertje mee naar een optreden, dat vindt-ie vast leuk. Hij is misschien wat ouder, maar dat merk je niet en dan speelt dat ook geen rol. Waar hij het vandaan haalt weet ik niet maar hij heeft misschien nog wel meer energie dan ik. Robert staat overal voor open en geniet van alles. Hij zou zo mijn beste maatje kunnen zijn.”

Celebrity City Trip is vanaf dinsdagavond elke week om 21.30 uur te zien bij RTL 5.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.