Metro
Metro Entertainment 23 nov 2017 / 21:30 uur

Partner Gordon houdt niets over aan huwelijk

De nieuwe liefde van Gordon hoeft de BN’er niet te trouwen om het geld. Dat blijkt uit documenten van het RTL-programma Gordon gaat trouwen. In de concept-akte van de huwelijkse voorwaarden, in bezit van De Telegraaf, blijkt dat het vermogen en de eigendommen van Gordon zoveel mogelijk worden beschermd.

Meer Metro? Download de Metro-app

Strenge huwelijkse voorwaarden

Volgens de krant zijn niet alleen de huwelijkse voorwaarden streng. Deelnemers aan het programma Gordon gaat trouwen… maar met wie? moeten namelijk ook een gezondheidsverklaring tekenen: „Ondergetekende verklaart dat hij geen overdraagbare aandoening heeft die gevaar kan opleveren (te denken valt aan een SOA, hepatitis, HIV, Aids)”, zo zou op het formulier staan. Het moge dus duidelijk zijn dat Gordon niet op zoek is naar een ‘gold digger’ en/of SOA-drager.

Financieel houden de kandidaten niets over aan het programma. Uit de concept-akte blijkt dat de notaris bij de huwelijkse voorwaarden uitgaat van ‘koude uitsluiting’, wat inhoudt dat de eigendommen van Gordon zoveel mogelijk worden beschermd.

Dat kandidaten geen geld krijgen is volgens een woordvoerder van RTL logisch: „We zijn in het programma op zoek naar een man die zonder financieel belang de liefde met Gordon wil delen. Vergoeding voor gederfde inkomsten was wel bespreekbaar.”

Kandidaten op de hoogte

Bovendien zijn kandidaten volgens de zender op de hoogte van de strenge voorwaarden: „De huwelijkse voorwaarden zijn ruim van tevoren aan de kandidaten voorgelegd. Wijzigingen zijn mogelijk geweest. Ook Gordon kent de consequenties die bij een echt huwelijk horen."

Deelnemers hebben verder een geheimhoudingsplicht. Als ze in de fout gaat komt ze dat op een boete van 10.000 euro te staan.

Woensdag wordt het tv-huwelijk van Gordon opgenomen in Kaapstad. Volgende maand volgt de uitzending op RTL4.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Partner Gordon houdt niets over aan huwelijk
Sluiten