Kasper Hermans
Kasper Hermans Entertainment 4 nov 2017 / 12:48 uur

Komt er een televisieserie van Lord of the Rings?

Fantasy viert hoog tij. De voorbije jaren gaat het op verjaardagen toch het meest over Game of Thrones en ook series als Once Upon A Time en The 100 doen het goed. Geen wonder dus dat men volop aan het broeden is op nieuwe bingewatch favorites. En waarom zou je een nieuwe serie schrijven als er al een geweldige voor je klaar ligt?

Amazon

Volgens Variety zijn er al gesprekken geweest tussen Jeff Bezos (de grote baas bij Amazon) en verschillende hoge piefen bij Warner Bros (dat de filmrechten van de beroemde triologie van Lord of the Rings in handen heeft, nadat het in 2008 fuseerde met Time Warner en de originele producent New Line Cinema) om Lord of the Rings om te toveren tot een televisieserie.

Lord Of The Rings Hug GIF - Find & Share on GIPHY

Een deal is er nog niet, maar dat Bezos zelf naar de meetings ging, geeft wel al aan dat Amazon er veel voor over heeft om het project van de grond te krijgen. Dat Amazon hierop inzet ligt ook in de lijn die de CEO zelf eerder dit jaar aankondigde. Hierin gaf hij aan dat het bedrijf zich minder op nicheseries zou gaan richten en op een breder publiek wil gaan inzetten. Mede daardoor werden de series Z: The Beginning of Everything en The Last Tycoon al gecanceld.

Het is nog onduidelijk hoe Amazon deze serie voor zich ziet. Over The Hobbit – het verhaal dat officieel vooraf gaat aan Lord of the Rings, maar waarvan de verfilming veel later tot stand kwam – wordt in de eerste berichten nog met geen woord gerept.

Enorm succes

De filmtriologie van The Lord of the Rings – gemaakt op basis van de boeken van J.R.R. Tolkien – geldt nog altijd als een van de grootste bioscoopsuccessen. Samen brachten de films een slordige 2,5 miljard euro in het laatje en werden er 282 verschillende filmprijzen binnengeharkt, hiervan waren er maar liefst zeventien Oscars.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Komt er een televisieserie van Lord of the Rings?
Sluiten