Johan van Boven
Johan van Boven Entertainment 1 nov 2017 / 15:07 uur

‘Kevin Spacey is even erg als Harvey Weinstein’

„Het zou mij niet verbazen als Kevin Spacey evenveel slachtoffers heeft gemaakt als Harvey Weinstein.” Het is een ernstige beschuldiging, maar wel uit de mond van een acteur die zegt ook te zijn lastiggevallen door de acteur, die vooral bekend is van zijn rol als Frank Underwood in de Netflix-hit House of Cards.

De Mexicaanse acteur Roberto Cavazos beweert dat Spacey tussen 2004 en 2015 als artistiek directeur van het Old Vic Theatre in Londen stelselmatig mannen van onder de 30 jaar seksueel belaagde. „Ik was lang niet de enige die werd lastiggevallen”, aldus Cavazos in het Spaans op Facebook. „Hij voelde zich vrij om ons aan te raken.”

Roberto Cavazos. Foto: Facebook

Hij hoopt en verwacht dat veel meer acteurs, die destijds bij het Old Vic Theatre actief waren, de komende dagen en weken hun verhaal zullen doen. „Het zal mij niet verbazen als het om dezelfde aantallen gaat als bij Harvey Weinstein”, schrijft Cavazos. Weinstein werd vorige maand door diverse vrouwen beschuldigd van seksuele intimidatie en ongewenste intimiteiten. In een open brief bood Weinstein zijn verontschuldigingen aan.

Zijn vermoeden klopt, want niet veel later na zijn post op Facebook kwamen verschillende mannen met hun verhaal naar buiten. Zo vertelt de Brit Daniel Beal tegenover The Sun dat Spacey in 2010 tijdens een rookpauze hem zijn geslachtsdeel liet zien. Beal werkte destijds als 19-jarige achter de bar in een hotel. Spacey bood hem zijn dure horloge aan en Beal beseft nu pas dat dat was om hem het zwijgen op te leggen.

Traumatisch

Regisseur Tony Montana beschuldigt Spacey ervan dat hij in een bar in Los Angeles aan hem zat. Nadat hij hem in zijn kruis had gegrepen, vluchtte Montana naar de wc. Tegenover de website radaronline.com vertelt hij: „Spacey heeft mijn mannelijkheid aangetast. Daar heb ik nooit met iemand over durven praten, behalve met mijn therapeuten. Ik heb namelijk zes maanden last gehad van een posttraumatische stressstoornis.”

Het theater waar Spacey zijn handen niet thuis zou hebben gehouden, reageert in Engelse en Amerikaanse media bij monde van een woordvoerder verbolgen over het bericht van de Mexicaanse acteur. „We willen dat onze werknemers zich zelfverzekerd, trots en op waarde geschat voelen in The Old Vic. Het gedrag waarover nu wordt bericht tolereren wij niet.”

Kritiek

Spacey zelf heeft nog niet gereageerd op de laatste beschuldiging aan zijn adres. Eerder bood hij aan acteur Anthony Rapp zijn excuses aan, nadat hij had gezegd dat Spacey hem als 14-jarig jongetje had aangerand. Kort daarop kwam de House of Cards-ster uit de kast. Die mededeling kwam hem op veel kritiek te staan, omdat hij op die manier de aandacht zou afleiden van Rapps beschuldiging.

Netflix heeft de opnames voor het zesde seizoen van House of Cards voor onbepaalde tijd stilgelegd. „We willen de tijd nemen om de huidige situatie te bekijken en aandacht te geven aan mogelijke zorgen van de acteurs en de medewerkers”, luidde de verklaring.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Kevin Spacey is even erg als Harvey Weinstein’
Sluiten