Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 8 nov 2017 / 08:35 uur

Hanna van Vliet steelt show in romkom Oh Baby

„Ik kwam Hanna tegen toen zij een liedje moest zingen voor de producers van musical Fiddler On The Roof, waar we allebei inzitten”, vertelt Oh Baby-regisseur Thomas Acda (50) over zijn ontmoeting met Hanna van Vliet. „Het licht viel op haar en ik dacht: jeetje, die is knap! Niet zozeer op een klassieke manier, maar met een twist. Ze heeft iets ondeugends en een glimlach uit duizenden. En dan heb ik het nog niet eens gehad over haar fenomenale tekstbehandeling.”

Bekende actrice

„Maar ik heb gewoon auditie voor Oh Baby gedaan, hoor”, zegt Van Vliet even later. De 25-jarige actrice is tot nu toe vooral bekend van haar rol in succesmusical De Tweeling. „Tijdens voorbesprekingen voor Fiddler On The Roof zei Thomas dat hij een film aan het maken was en mij graag voor de rol van Lucy wilde hebben. Dat vond ik leuk maar ik was tegelijkertijd sceptisch. Thomas kon dat wel willen, het is meestal zo dat de producent bij zo’n grote rol toch voor een bekende actrice gaat. Heel tof dat ze het met mij aandurfden.”

Bij de premièrre

Oh Baby gaat over liedjesschrijver Ruben (Gijs Naber), een muzikant die er maar een beetje op los leeft. Als hij na de onverwachte dood van een scharrel de vader blijkt te zijn van haar acht maanden oude zoon, staat zijn leven op zijn kop. Zonder enige voorbereiding moet hij van de ene op de andere dag voor baby Oscar zorgen. Alsof dat nog niet ingewikkeld genoeg is, besluit zijn losbollige nieuwe schoonzus Lucy (Van Vliet) dat ook zij voor haar neefje wil zorgen. Desnoods met Ruben erbij.

„Lucy is een geinig iemand”, zegt Van Vliet. „Een flapuit en een beetje een klier die het leuk vindt om mensen te prikken en uit te dagen. Ze is onrustig, reist veel. Dat ze opeens voor een baby gaat zorgen staat in schril contrast met haar leven van daarvoor. Ruben en Lucy proberen allebei te doen wat hen het beste lijkt voor de baby.”

Grote puzzel

Van Vliet kijkt met een warm hart op haar eerste hoofdrol in een film terug. „Echt superleuk om groot onderdeel te zijn van zo’n maakproces, met zestig man op een set die allemaal hun eigen taak hebben. Het was als een grote puzzel die uiteindelijk in elkaar valt.”

Eigenlijk had ze het te druk om een film te maken, maar nee zeggen was geen optie. „De twee maanden dat we Oh Baby opnamen waren gek en chaotisch. Ik zat tegelijkertijd nog in een theatervoorstelling en was ook nog eens aan het verhuizen. Het was zo’n periode waarvan je later ‘toen leefde ik echt’ zegt, maar die best eng is als je er middenin zit. Achteraf gezien denk ik dat het goed heeft uitgepakt: mijn hectische leven toen heeft meegekleurd bij het invullen van de rol van Lucy. Het paste, zij is ook een behoorlijke chaoot.”

„Soms móeten mensen gewoon ontdekt worden”, zegt Acda, die met Oh Baby ook debuteert, maar dan als regisseur van een bioscoopfilm (eerder maakte hij tv-film Fake). Hij voorspelt Van Vliet een grote toekomst. „Hanna is echt heel goed.”

Oh Baby is vanaf donderdag 9 november in de Nederlandse bioscopen te zien. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hanna van Vliet steelt show in romkom Oh Baby
Sluiten