Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 18 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Gitarist Malcolm Young (64) van AC/DC overleden

AC/DC-gitarist Malcolm Young is aan de gevolgen van dementie overleden. Wanneer Young precies is overleden is nog niet bekend.

Volgens een statement van de band op Facebook is Young in bijzijn van zijn familie overleden. In 2014 werd bekend dat de gitarist aan dementie leed. Hij stopte dat jaar ook bij de band.

Today it is with deep heartfelt sadness that AC/DC has to announce the passing of Malcolm Young.Malcolm, along with…

Gepostet von AC/DC am Samstag, 18. November 2017

Zijn medebandleden prijzen Young als "een visionair, een perfectionist en een unieke man die de grote motor achter de band was. Hij deed en zei altijd precies wat hij wilde. En zijn loyaliteit naar de fans toe was onovertroffen."

In oktober overleed ook al George Young, de oudere broer van Malcolm die een groot aantal van de albums van AC/DC produceerde.

AC/DC

AC/DC werd in 1973 opgericht door de broers Malcolm en Angus Young, beiden gitaristen. Angus Young woont al een tijd in Nederland. Hij gaf de band een herkenbaar gezicht door tot op de dag van vandaag op te treden in een schooluniform, compleet met korte broek.

AC/DC brak eind jaren zeventig door en scoorde grote hits als Highway to Hell. De band groeide uit tot een van de grootste hardrockbands ter wereld. In 2015 speelde de groep voor het laatst in Nederland, in Arnhem.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Gitarist Malcolm Young (64) van AC/DC overleden
Sluiten