Metro
Metro Entertainment 8 nov 2017 / 12:19 uur

Dimitri Vegas & Like Mike gaan voor perfecte show

Het Belgische dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike sprak met Metro over hun shows.

Door welke muziek worden jullie beïnvloed?

Dimitri Vegas (DV): Niet muzikale invloeden raken ons het meest, maar onze reizen en fans. We stoppen alles wat we hebben in de muziek en elk concert. Je moet altijd zo leven om er het maximale uit te halen.

Like Mike (LM): Onze muziek wordt ook beïnvloed door onze levenservaring. Alle mooie shows en mooie momenten die we hebben meegemaakt, zoals een zonsondergang in Ibiza, inspireren ons. Dat alles vertaalt zich naar prachtige ideeën in de studio.

Hoe kijken jullie zelf naar jullie shows?

DV: We zien onze shows als een constant groeiend project. We proberen ze altijd te verbeteren en groter te maken, om onze fans iets te bieden wat ze nog nooit hebben gezien. Alles wat we doen draait om het creëren van unieke ervaringen.

LM: Wat we op het podium doen, is uniek. En we proberen het nieuw te houden. We willen onszelf niet te vergelijken met iemand anders in de wereld. De fans begrijpen dat. We zijn hier om barrières te doorbreken.

DV: We evalueren ook kritisch hoe het ging, meteen nadat een show is afgelopen. We proberen altijd een perfecte show te geven.

Wat vinden jullie van de huidige elektronische muziekscene?

LM: Dance wordt alsmaar groter. Het bereikt landen waarvan we nooit hadden verwacht dat het dat zou doen en steeds meer mensen, elke minuut van de dag. Het is speciaal om dit alles mee te kunnen maken. Onze shows zijn nu groter dan ooit, met veel fans die in rijen op ons wachten. Elektronische muziek heeft de wereld veroverd.

Dit jaar deden jullie bij Tomorrowland een mix met het nummer Despacito. Vorig jaar deden jullie hetzelfde met La Gasolina. Jullie track Stay A While bevat ook mixes van reggaeton. Wat vinden jullie van de opmars van latin urban music?

DV: We houden ervan. We houden van de ‘latin vibe’ en sfeer die je terugziet op de dansvloer. We willen altijd meer culturen zien door hun geluid, hun muziek. Dat zorgt ervoor dat wij en het publiek een waanzinnige tijd hebben. Zuid-Amerika heeft fantastische muziek.

LM: We vinden het altijd leuk om onze setlist te vernieuwen. En we hebben gezien dat Latijns-Amerikaanse muziek voor een echt feestje zorgt bij onze shows. We zijn al bezig met het ontwikkelen van samenwerkingen met Latijns-Amerikaanse artiesten, maar kunnen daar momenteel niet veel meer over zeggen. Houd ons in de gaten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dimitri Vegas & Like Mike gaan voor perfecte show
Sluiten