Jelmer Visser
Jelmer Visser Entertainment 22 nov 2017 / 20:11 uur

De wereld volgens Gijp wint NS-Publieksprijs

In De Wereld Draait Door is de winnaar van de NS-Publieksprijs 2017 bekendgemaakt. De prijs ging opnieuw naar schrijver Michiel van Egmond. Ditmaal voor zijn boek De Wereld volgens Gijp. De andere gegadigden waren Mijn Verhaal van Johan Cruijff, Judas van Astrid Holleeder, De levens van Jan Six van Geert Mak, Huidpijn van Saskia Noort en Thomas Dekker van Thijs Zonneveld.

Dit is voor voetbalanalist René van der Gijp de tweede keer dat hij de publieksprijs in ontvangst mag nemen. Voor biograaf Michiel van Egmond is het al de derde keer dat hij de NS Publieksprijs wint. In 2013 won hij met het eerste boek over Van der Gijp en in 2014 prolongeerde hij de titel met zijn biografie over oud-international Wim Kieft.

De NS-Publieksprijs

De NS-Publieksprijs is de grootste boekenprijs van Nederland, in de afgelopen maand kon iedereen stemmen op zijn favoriete genomineerde. Het is een initiatief van CPNB en de NS, die met deze steun graag het lezen in de trein willen bevorderen. De auteur van het winnende boek ontvangt een bedrag van 7500 euro, een sculptuur en een jaar lang reizen met de eerste klas.

Eerdere winnaars van de prijs waren Hendrik Groen, wiens boek de inspiratie vormde voor een serie op Omroep MAX, Joris Luyendijk met Dit kan niet waar zijn: onder bankiers en Tonio van A.F.Th van der Heijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De wereld volgens Gijp wint NS-Publieksprijs
Sluiten