Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 2 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Beyoncé krijgt hoofdrol in live-action The Lion King

Waar onze eigen Marwan Kenzari een hoofdrol krijgt in de live-action film Aladdin van Disney, zijn woensdagnacht ook de namen bekend gemaakt van acteurs die een rol krijgen in de live-action film van The Lion King. Eén van de hoofdrollen is weggelegd voor niemand minder dan Beyoncé.

De zangeres en actrice kruipt binnenkort in de huid van Nala. In The Lion King is Nala het jeugdvriendinnetje en de latere geliefde van Simba: het leeuwenwelpje dat uitgroeit tot leeuwenkoning. In beeld komt Beyoncé waarschijnlijk niet: het zou gaan om een stemvertolking van Nala. De stem van Simba wordt ingesproken door acteur Donald Glover, die we onder andere kennen van de films Atlanta en Spider Man: Homecoming.

Zelfde Mufasa

Ook andere grote namen als Chiwetel Ejiofor en Alfre Woodard vertolken een stem in de film. De stem van Mufasa, de vader van Simba, wordt ingesproken door James Earl Jones; erg bijzonder, aangezien Earl Jones dit ook al deed bij de originele versie van The Lion King uit 1994. De film wordt ditmaal geregiseerd door Jon Favreau, die eerder ook al de live-action remake van The Jungle Book maakte. De verfilming van The Lion King komt uit in de zomer van 2019.

Beyoncé is natuurlijk vooral bekend vanwege haar zangprestaties, maar speelde vanaf 2002 ook in diverse films. Zo was ze te zien in Austin Powers in Goldmember (2002) en Dreamgirls (2006). Eerder sprak ze ook al de stem in van Queen Tara in de film Epic uit 2013. Dat was tevens haar laatste ‘echte’ acteerklus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.