Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 29 nov 2017 / 10:15 uur

5 dingen die je tv-personages nooit ziet doen

Eindelijk! Na 27 jaar mogen de inwoners van het fictieve stadje Meerdijk hun dagelijkse boodschappen halen. Dankzij een (naar wij aannemen) lucratieve deal met Lidl is er sinds kort een heuse supermarkt geopend in Goede Tijden Slechte Tijden. Zullen we de bewoners van de rest van tv-serieland dan binnenkort ook eens een van de volgende dingen zien doen?

Afrekenen

Geld speelt geen rol voor de meeste personages in tv-series. Ja, voor een miljoenendeal willen ze elkaar nog weleens een mep verkopen, maar afrekenen in een café: ho maar! Het is de vraag hoe de uitbaters van al die horeca-etablissement in soaps en dramaseries het hoofd boven water houden, want zelden tot nooit hebben we iemand zijn portefeuille zien trekken om de genuttigde versnaperingen te betalen. Wellicht biedt een deal met een bank ooit uitkomst?

Toiletteren

Het best bewaarde geheim van tv-land: de toiletten. Personages komen er niet vandaan en ze gaan er niet naartoe: niemand gaat ooit naar de wc voor een kleine of grote boodschap. Zelfs als ze ziek zijn, liggen de meeste karakters slechts op de bank te kreunen met hooguit een teiltje naast het bed of de bank. De vraag is natuurlijk of het iets toevoegt om te weten of Ludo stinkt na een bezoekje aan het kleine kamertje, maar het maakt de types in ieder geval wel menselijker.

Naakt seksen

Er worden wat lakens gedeeld daar op de Gooische matras, maar steevast houdt de vrouw daarbij keurig haar bovenstukje aan. Natuurlijk begrijpen wij ook dat je op de vroege avond niet zomaar allerlei expliciete beelden de huiskamers in moet willen slingeren, maar wek dan op zijn minste de suggestie van naakt. En nu we het hier toch over hebben; dat krampachtig van het bed weglopen terwijl ze met de lakens alles proberen te verhullen vinden we ook niet meer van deze tijd.

Werken

Veel mensen in series hebben wel een baan, maar werken zien we ze eigenlijk nooit. Of het nu de politieagent, de huisarts of de barman is: van werkelijke arbeid is vrijwel nooit sprake. Ze staan altijd maar een beetje te ouwehoeren achter de toog, of rennen plotseling weg als blijkt dat een familielid in de problemen is. Kan allemaal maar gewoon. Misschien verklaart dit ook net feit dat er nooit afgerekend wordt: ze hebben gewoon geen geld omdat ze simpelweg geen cash krijgen voor al dat gelanterfant.

Eten/drinken

Dat de tv-personages nog leven, mag eigenlijk een wonder heten, want eten doen ze vrijwel nooit. Gek eigenlijk, want ze zitten in een restaurant of ze komen er. Helaas blijft het vaak bij wachten op de bestelling of het heen en weer schuiven van het eten op het bord. Natuurlijk zijn er ook wel series waarin wèl gegeten wordt – bij wie zit de immer smikkelende Tony Soprano niet op het netvlies gebrand? – maar vaker worden de bestelde gerechten na het woord ‘cut!’ onaangeroerd weer in de prullenbak gesmeten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
5 dingen die je tv-personages nooit ziet doen
Sluiten