Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 25 okt 2017 / 06:04 uur

Wie gaat er naar het Songfestival?

Het is weer die tijd van het jaar waarin de bladeren vallen, de ene bui op de andere volgt en… de AVROTROS bekendmaakt wie Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. De namen gonzen al door de wandelgangen. Wie gaat de bittere nasmaak die we overhielden aan de 11e plaats van O’G3NE wegspoelen?

„De beslissing is nog niet genomen, maar het lijstje met namen wordt steeds wat korter”, zegt Famke Kroese, die de communicatie over het Songfestival doet bij de AVROTROS. „Binnen een maand komen we met de naam.”

Voor journalisten en volgers zit er deze dagen weinig anders op dan gokken, gissen en koffiedik kijken dus. René Romkes, Metro’s Songfestivaldeskundige, zet zijn geld op Maan. „Ik denk dat zij het wordt, en dan samen met een dj. Armin van Buuren vermoed ik, die heeft in het verleden weleens aangegeven best een keer naar het Songfestival te willen. Dat hij Maan noemt, is overigens geen wishful thinking; Romkes heeft (nog) niet zo’n hoge pet op van de 20-jarige zangeres die vorig jaar The Voice Of Holland won. „Ze heeft nog helemaal geen eigen repertoire”, is zijn belangrijkste kanttekening.

Andere kanshebbers? „Ik vind het lastig dit jaar. Via-via heb ik gehoord dat Waylon, Dotan en Romy Monteiro hebben bedankt voor de eer.”

Wat andere namen dan: Within Temptation? „Absoluut niet doen. Ik denk niet dat Europa daarop zit te wachten.”

Eva Simons?

„Dan kunnen we beter een jaartje niet mee doen. Dat vind ik een eendagsvlieg. En laten we wel zijn, het is een tv-wedstrijd, dus je moet ernaar kijken, haha.”

Alain Clark?

„Niet doen.”

Kensington?

„Niet mijn smaak, maar die naam valt vaak om mij heen. Ontzettend populaire band, waarom niet?

Caro Emerald?

„Een naam die elk jaar voorbij komt. Maar nee, die wordt het wéér niet.

Boris?

„Nee. Wat horen we van hem de laatste jaren? Dat-ie failliet is.”

Danny Vera?

„Danny wie? O, die jongen van Voetbal Inside. Nee, niet doen.”

Mr. Probz?

„Ja meteen. Dat zie ik wel gebeuren.”

Kovacs?

„Hoor ik ook wel vaker, maar die krijg je nooit naar Lissabon. Die is te alternatief.”

Lisa Loïs?

„Vind ik leuk, maar nee, die is nooit echt doorgebroken.”

„Ik zou Anouk nog weleens een keertje willen zien gaan”, gaat Romkes verder. Zij heeft ook aangegeven dat ze het best nog een keer zou willen. Chef’Special lijkt mij ook een goede kandidaat. Ook niet mijn muziek, maar ik denk wel dat het werkt.”

De AVROTROS reageert niet op namen en wil niet kwijt wie er op de shortlist staan. Dan maar weer even terug naar Romkes, die nog even een onverwachte uitsmijter uit zijn hoge hoed tovert. „Weet je wie je niet mag vergeten? Jan Smit. Hij wil heel graag een keer, dat weten we en het zou zo maar eens kunnen dat hij dit jaar gaat.”

„Jan Smit gaat inderdaad naar het Songfestival”, laat zijn manager Aloys Buijs vanaf zijn vakantieadres weten. „Om te presenteren, niet om te zingen”, voegt hij er na een korte stilte aan toe. „Nee, hij gaat honderd procent zeker niet podium op.”

Volgens Maans perspromotor Henneke Veenings is de kans dat Maan naar Lissabon afreist ook vrij klein, want ze is niet gepolst door de AVROTROS.

Maar neem de reacties van artiestenmanagers in dezen vooral niet te serieus. Die van Douwe Bob bezwoer Metro twee jaar geleden rond deze tijd dat Douwe Bob écht niet naar het Songfestival zou gaan. Die van O’G3NE zei vorig jaar precies hetzelfde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Wie gaat er naar het Songfestival?
Sluiten