Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Entertainment 19 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Oud-televisiemaker Frits ‘Vakantieman’ Bom overleden

Oud-televisiemaker Frits Bom is op 73-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigt zijn familie tegenover het ANP. De oud-televisiemaker stierf in Spanje, waar hij woonde. Een besloten kring neemt later afscheid van Bom.

Bom werd bekend met zijn consumentenprogramma’s voor de VARA. Als presentator van de programma’s De Ombudsman en De Konsumentenman werd Bom het gezicht van de oplossing voor alle consumentenproblemen.

Vakantie na consumenten

Na een conflict met VARA-voorzitter Marcel van Dam vertrok Bom bij de omroep. Na een hiaat van een paar jaar keerde hij terug op tv bij de toen nog nieuwe zender RTL 4. Daar werd hij bekend als de (presentator van het programma) Vakantieman. Hij zou het programma zeven jaar blijven presenteren. „Vakantieman, gezellig hé?" werd onder toeristen een gevleugelde uitspraak in reportages, die voor het programma werden werden gemaakt in zonnige oorden.

In het programma moesten toeristen aanwijzen waar op de kaart ze nou precies op vakantie waren. Dat bleek voor een flink aantal toeristen niet altijd even makkelijk.

Verjongingskuur

Het programma van Bom werd uiteindelijk geschrapt vanwege een verjongingskuur bij RTL. Bom spande daarom een kort geding aan tegen zijn werkgever. De rechter oordeelde dat RTL Bom geen nieuw programma hoefde te geven, maar wel zijn salaris moest doorbetalen tot het einde van zijn contract.

Na zijn vertrek bij RTL maakte Bom bij TV Gelderland nog een wekelijks televisieprogramma onder de titel Televisieman. Ook schreef hij boeken en tv-recensies, dat laatste onder de naam ‘De TV-recensent’. In 2009 dook Bom ook op naast André van Duin in de Dik Voormekaar Show.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Oud-televisiemaker Frits ‘Vakantieman’ Bom overleden
Sluiten