Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 30 okt 2017 / 20:48 uur

Netflix stopt met House of Cards op dag ophef Spacey

Op de dag dat Kevin Spacey in opspraak raakte vanwege een seksueel vergrijp uit het verleden, kondigt Netflix aan dat de serie waarin de acteur de hoofdrol speelt na zes seizoenen stopt. Officieel staan beide zaken los van elkaar – Netflix weigert te reageren op het nieuws van het vergrijp waar hun ster-acteur van beschuldigd wordt – maar opvallend is het wel.

Netflix trekt de stekker eruit

Producent Media Rights Capital en Netflix hebben maandag wel naar aanleiding van de gebeurtenissen rond Spacey contact gehad met de cast en crew van de serie. Daarover brachten ze het volgende naar buiten: ,,Producent Media Rights Capital en Netflix hebben het erg moeilijk met het nieuws dat zondagavond over Kevin Spacey naar buiten kwam. Naar aanleiding van deze openbaringen hebben de bestuurders van beide bedrijven elkaar maandag ontmoet in Baltimore en hebben ze ervoor gezorgd dat de cast en crew van House of Cards zich veilig en gesteund voelen. Kevin Spacey is op dit moment niet op de set, maar dat is volgens de planning.” Even daarvoor maakten ze bekend dat het nieuwe 6e seizoen ook het laatste is van de serie. De wederom 13 nieuwe afleveringen staan gepland voor midden 2018.

Incident

Kevin Spacey, de 58-jarige ster uit House of Cards, werd zondagavond door acteur Anthony Rapp beticht van seksuele intimidatie. Het voorval zou plaats hebben gevonden in 1986 en Rapp was toen pas 14 jaar oud, terwijl Spacey al 26 was. Het voorval vond plaats bij Spacey thuis. „Hij tilde me op, legde me op bed en klom bovenop me, op een seksuele manier”, aldus Rapp in een interview met Buzzfeed. Rapp duwde de acteur vervolgens van zich af en verliet hevig geschrokken het appartement. De twee zagen elkaar niet meer na het incident.

Spacey reageerde maandag via een bericht op Twitter op de beschuldiging. Hij laat weten zich van het voorval niets te herinneren, maar wel zijn oprechte excuses aan te bieden, mocht het incident daadwerkelijk plaats gevonden hebben. In dezelfde tweet laat de Oscar-winnaar echter óók weten dat hij in het verleden relaties heeft gehad met mannen én vrouwen, maar nu openlijk als homoseksueel door het leven wil gaan. En dat is bij bepaalde mensen in het verkeerde keelgat geschoten.

Reacties

Actrice Rose McGowan, recent in het nieuws als #metoo-slachtoffer van Hollywood-producent Harvey Weinstein, richtte zich in een tweet aan de media om de focus vooral op het slachtoffer te houden. Debra Messing uit Will&Grace stuurde een bericht aan Rapp dat ze hem heel dapper vindt. Acteur Billy Eichner (bekend van onder meer Parcs & Recreation) zegt: „Kevin Spacey heeft zojuist iets uitgevonden dat nog niet eerder bestond: een slecht moment om uit de kast te komen.”

De Britse mensenrechtenactivist Peter Tatchell zegt in The Guardian: „Het is tragisch dat er voor Kevin Spacey beschuldigingen van seksuele intimidatie nodig zijn om uit de kast te durven komen. Maar het is nog erger dat hij kennelijk een link legt tussen homoseksualiteit en ongepast seksueel gedrag. Zijn homoseksualiteit is hierin irrelevant, het is zijn vroegere gedrag dat zorgen baart.”

Spacey zelf heeft nog niet gereageerd op de kritiek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix stopt met House of Cards op dag ophef Spacey
Sluiten