Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 28 okt 2017 / 13:10 uur

Nederlandse YouTube-ster heeft P!nk als grootste fan

De tijd dat je met YouTube-covers een carrière kon beginnen leek best even geleden. Het grootste voorbeeld is misschien wel Esmee Denters, inmiddels 29 jaar oud, die in 2009 wereldberoemd werd via het platform.

Dat ‘ontdekt’ worden als zanger/zangeres gebeurt nu niet meer zo vaak bij Nederlandse toppertjes, maar het lijkt erop dat de Nederlandse Davina Michelle een een lucky shot heeft gehad met haar cover van What About Us van P!nk.

Met miljoenen covers op YouTube moet je wel heel veel mazzel hebben om op te vallen, maar Davina viel op. Ze werd opgepakt door de Amerikaanse Glamour, die P!nk het filmpje van Davina lieten zien. ,,Nu weet ik hoe het nummer eigenlijk zou moeten klinken", zegt de zangeres zichtbaar onder de indruk tegen het Amerikaanse magazine.

,,Dat is beter dan ik ooit zal klinken. Neemt zij een professioneel artiest? Nee? Nou, dat moet veranderen", aldus P!nk.

De Wereld Draait Door

Daarna ging de video van Davina wereldwijd viral en trad ze afgelopen donderdag zelfs op in de uitzending van De Wereld Draait Door.

Een gekkenhuis voor de 21-jarige Davina, die in verschillende nieuwsprogramma’s reageerde op het gekkenhuis dat is ontstaan. Een half jaar geleden plaatste ze pas haar eerste video op YouTube en nu heeft ze P!nk al in the pocket. ,,Het is echt te gek. We zijn zo hard aan het werk voor die kruiwagen die je nodig hebt om je hogerop te brengen en we zagen dit echt als een supertoffe kans. Dat zo iemand dit over jou zegt…”, aldus Davina tegen De Telegraaf.

https://www.youtube.com/watch?v=Z7ZThaUhPOQ

Platendeal

Ooit deed Davina mee aan Idols, maar dat mislukte jammerlijk. ,,Nu probeer ik het op eigen benen te doen", legt ze later uit aan Shownieuws. Haar cover van P!nk stamt al uit augustus en bezorgt haar nu waarschijnlijk dus een vliegende start in de muziekwereld.

,,We hebben ook reacties gehad van platenmaatschappijen", vertelt ze glunderend aan Shownieuws, ,,Maar we willen het eigenlijk nog heel even laten zakken ook om weer terug te komen op eigen kracht. We willen het nog heel even zelf doen en kijken of er nog meer uit komt als we nog verder gaan."

Nou Davina, wij zijn in ieder geval fan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nederlandse YouTube-ster heeft P!nk als grootste fan
Sluiten