D. van Aken
D. van Aken Entertainment 31 okt 2017 / 09:55 uur

Jelle Brandt Corstius reageert op uitzending Pauw

Jelle Brandt Corstius heeft gereageerd op de uitzending van Pauw van maandagavond waarin televisieproducent Gijs van Dam ontkent dat hij Brandt Corstius heeft misbruikt.

Verdrietig

In een verklaring op twitter zegt Brandt Corstius dat hij kwaad en verdrietig is na de uitlatingen van zijn vermeende belager. „Het was onwerkelijk om een van de meest traumatische gebeurtenissen gereduceerd te zien tot een potje gezelligheid", aldus de programmamaker.

De uitzending van Pauw was volgens Brandt Corstius allesbehalve steunend. „Niet voor mij en niet voor al die andere slachtoffers." Hij gaat alsnog aangifte doen van seksueel misbruik door Gijs van Dam.

Geëxecuteerd

Van Dam erkende dat hij seks met Brandt Corstius heeft gehad, maar stelde dat van dwang geen sprake was. Ten tijde van het incident in 2002 was Brandt Corstius stagiair bij het programma Barend & Van Dorp. Van Dam werkte bij de talkshow.

Hij zei bij Pauw aangifte te doen tegen Brandt Corstius wegens smaad en laster. „Ik ben standrechtelijk geëxecuteerd zonder enige vorm van proces op basis van een gelogen verhaal", zei hij.

Update reactie advocaat

Advocaat Nico Meijering meldt dinsdag namens Brandt Corstius dat een aangifte tegen Van Dam – in een persverklaring als Van D. aangeduid – in voorbereiding is. Het optreden van Van D. heeft volgens de advocaat Brandt Corstius gesterkt in zijn voornemen de aangifte door te zetten. Vanwege het verzamelen en verwerken van bewijs ,,vereist deze aangifte tijd en zorgvuldigheid", stelt Meijering. ,,Jelle Brandt Corstius ziet in het optreden van Van D. en zijn raadsman de bevestiging van de moeilijke positie waarin hij en andere slachtoffers van seksueel misbruik vaak verkeren."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jelle Brandt Corstius reageert op uitzending Pauw
Sluiten