Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Entertainment 1 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

‘De Rolling Stones live zien hoort op je bucketlist’

Denk je aan een gemiddelde Rolling Stones fan, dan denk je waarschijnlijk aan een man van middelbare leeftijd. Toch liepen er zaterdagavond ook heel wat jonge fans rond bij het concert van de oude rockfanaten. ,,Mijn kaartje was 110 euro, maar ik vind dat een concert van de Rolling Stones gewoon op je bucketlist hoort," aldus de 32-jarige Kitty uit Roosendaal.

Hoort bij de opvoeding

Het plein rondom de Arena is al vanaf 16.00 gevuld met Rolling Stones fans, we zien veel vijftigplussers, maar ook opvallend veel jongeren. Sommige zijn zelfs zo jong dat we het ons afvragen of ze wel tot 23.00 wakker kunnen blijven. De jongste fan die wij hebben gesproken was pas zes jaar oud. De kleine meid werd meegenomen door haar oma en tante. ,,Ja ze is tijdens het concert wel even in slaap gevallen, maar verder vond ze het erg leuk. Dit hoort bij de opvoeding he? In oktober gaan we weer."

Zijn alle jonge fans dan aan hun haren meegesleurd door papa en mama? Nee hoor, veel van de tieners en twintigers gaan naar het concert omdat ze de muziek gewoon heel erg goed vinden. Zoals de 14-jarige Karlijn, ze ging samen met haar vader Lodewijk naar het concert van de Rolling Stones. Haar klasgenoten kennen de Rolling Stones niet, maar voor Karlijn is het een hoogtepunt ,,Ik hou van rockmuziek: Kensington, Nickelback, maar ook Fleetwood Mac en de Rolling Stones, ik wilde ze graag live zien!” Karlijn was onder de indruk van de show, met name van de nummers: Miss You en Gimme Shelter. Vader Lodewijk zag de Stones voor de 7e keer maar was opnieuw aangenaam verrast: ,,Ze hebben hun naam weer eer aangedaan, The greatest rock and roll band on Earth.”

De 74-jarige Mick Jagger. Foto: Vincent van Dordrecht

‘Ze zijn wel oud, maar de muziek is jong’

De 22-jarige Pim uit Oegstgeest leerde de Stones kennen via YouTube, hij luisterde wat oudere nummers en kwam op een gegeven moment bij de Rolling Stones terecht. Zijn die mannen niet veel te oud? ,,Ze zijn wel oud ja, maar de muziek is jong! Het is gewoon lekker muziek en fijn om naar te luisteren. Vocaal hoor je wel dat Mick Jagger ouder is geworden, maar qua show blijft het gewoon heel vet!" zegt een enthousiaste Stef.

Ronnie Wood en Keith Richards. Foto: Vincent van Dordrecht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.