Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Entertainment 16 okt 2017 / 15:05 uur

10 jaar Keeping up with the Kardashians

14 oktober 2007 werd de eerste aflevering van de beruchte realityshow over de Kardashian-Jenner familie uitgezonden. De familie is sindsdien flink uitgebreid. Er zijn heel wat tranen gevloeid, en er is veel gelachen en flink geruzied. Metro zet hieronder de cijfers voor je op een rijtje.

Aantal seizoenen

Het eerste seizoen ging van start op 14 oktober 2007 en bestond uit acht afleveringen. In de navolgende seizoenen ging het aflevering aantal iets omhoog, met 21 afleveringen voor seizoen acht en twaalf. 1 oktober 2017 ging het veertiende seizoen van de serie in première. Men verdenkt moeder en manager Kris Jenner er vaak van roddels de wereld in te brengen die de kijkcijfers ten goede zouden komen.

Aantal afleveringen

Zoals gezegd bestond het eerste seizoen uit acht uitleveringen en liep dat uiteindelijk op tot 21. In totaal heeft de wereld 195 keer kunnen geniet van de extravagante levensstijl van de zussen.

Het aantal mannen

In tien jaar tijd zijn er in de levens van de zussen heel wat mannen de revue gepasseerd. Zo was momanager Kris Jenner getrouwd met olympisch atleet Bruce Jenner. Het koppel ging in juni 2013 uit elkaar, en niet veel later werd Bruce, Caitlyn.

Na de scheiding deed Kris Jenner het even rustig aan. Toch kon ze niet al te lang zonder mannelijke aandacht. In 2014 begon ze te daten met de 25 jaar jongere Corey Gamble. Er gaan echter geruchten dat Jenner de relatie zou hebben beëindigd om zich meer te kunnen richten op haar carrière en dat van haar dochters.

Haar oudste dochter, Kourtney Kardashian is jaren samen geweest met de vader van haar kinderen, Scott Disick. De twee begonnen met daten in 2006 en kregen drie kinderen samen. Waar het in het begin nog allemaal rozengeur en maneschijn was, verslechterde dit enkele jaren later toen Scott naar de fles greep. Het resulteerde uiteindelijk in de breuk tussen de twee voormalig tortelduifjes. Kourtney heeft zichzelf vervolgens lang op de achtergrond gehouden, maar in het nieuwste seizoen van de serie geeft ze voorzichtig aan, aan het daten te zijn.

Kim Kardashian werd wereldberoemd na de sekstape met zanger Ray J in 2006. Of dit haar heeft geholpen haar volgende mannen aan de haak te slaan is moeilijk te zeggen. Toch heeft ze er toch een paar weten te veroveren. Met de start van de serie een jaar later, had ze al een scheiding achter de rug. Hoewel dit voor velen onbekend is, was Kim van 2000 tot 2004 getrouwd met een muziekproducer.

Van 2011 tot 2013 was zij aan het daten met NBA-speler Kris Humphries, en had ze van 2007 tot 2010 een knipperlicht relatie met American football speler Reggie Bush. Sinds april 2012 heeft ze een relatie met Kanye West, waarmee ze in 2014 trouwde. De bruiloft was zeer extravagant en werd deels gefilmd voor de realityshow.

10 jaar Keeping up with the Kardashians
Kim en Kanye West bij het MET gala 2016. / ANP

Ook de jongste Kardashian-zus heeft het niet makkelijk gehad met de mannen. Zo trouwde ze in 2009 met basketbalster Lamar Odom, in 2013 vroeg ze alweer de scheiding aan. In de serie werd duidelijk dat Khloe nog steeds heel veel liefde voelde voor Odom, maar dat ze door zijn alcohol en drugsverslaving niet langer meer met hem door het leven kon gaan. In 2015 werd Odom bewusteloos in een bordeel aangetroffen met sporen van cocaïne in zijn longen.

Sindsdien heeft Khloe haar oog laten vallen op verschillende jongemannen.  Na haar huwelijk met Odom had ze relaties met rapper French Montana en basketbalspeler James Harden. In het nieuwe seizoen van de serie vertelt ze haar zussen over haar serieuze relatie met, opnieuw een basketbalspeler, Tristan Thompson.

De Jenner kant van de familie betrekt steeds meer bekijks. Met name Kylie Jenner weet de geruchtenmolen flink draaiende te houden. De jongste Jenner was lang samen met rapper Tyga, maar zoals ze in haar eigen realityshow vertelt, maakte ze daar een einde aan omdat ze niet op jonge leeftijd al zo vast wilde zetten aan één man. Dat hield haar echter niet tegen toen Travis Scott in beeld kwam, waarmee ze nu zelfs een kindje verwacht. Kendall jenner, schittert weliswaar op de catwalk, maar van haar liefdesleven is weinig bekend.

10 jaar Keeping up with the Kardashians
Kylie samen met Tyga. / ANP

Het aantal kinderen

Kris Jenner was getrouwd met Robert Kardashian (overleden) met wie ze vier kinderen kreeg. Kourtney, Kim, Khloe, en Robert. Uit haar huwelijk samen met Bruce Jenner kwamen twee kinderen voort: Kendall en Kylie Jenner. Bruce die veel in de serie te zien was in de jaren voor de breuk met Kris, heeft met twee andere vrouwen een relatie gehad, met wie hij in totaal vier kinderen heeft. Zoons Burton, Casey, Brandy en Brody. Brody ken je wellicht uit realityshow The Hills.

Kourtney Kardashian kreeg samen met haar ex Scott Disick drie kinderen: Mason Dash, Penelope Scotland en Reign Aston. Kim en Kanye kregen samen twee kinderen: North West en Saint West. Robert Kardashian kreeg samen met zijn knipperlicht relatie Blac Chyna dochtertje Dream.

Kylie, Kim en Khloe, en Kourtney zouden op dit moment gelijktijdig zwanger zijn.

Het aantal scheidingen

In totaal werd er in de serie drie keer gescheiden.

Kris Jenner scheidde van Bruce, (Caitlynn). Kim scheidde na 72 dagen huwelijk van Kris Humphries. Er zouden onoplosbare verschillen zijn geweest.

Khloe Kardashian beëindigde het huwelijk van haar met Lamar Odom na een hoop administratief gedoe. In 2013 vroeg Khloe de scheiding aan, waarna ze deze procedure in 2013 stopzette. Odom werd aangetroffen in een bordeel na een overdosis. Khloe wilde er voor hem zijn en hem er weer bovenop helpen. Toen bleek dat Odom niet wilde afkicken vroeg Khloe in 2015 opnieuw de scheiding aan. Uiteindelijk werd de scheiding in 2016 geheel afgerond.

Hoeveel bedrijven

De Kardashian-Jenners staan erom bekend dat ze beroemd zijn vanwege hun beroemdheid. Toch is dit niet geheel terecht. Zo zette Kim, Kourtney, en Khloe DASH op. Deze kledingwinkel heeft locaties in New York, Miami en Los Angeles. Verder ontwikkelden alle Kardashian en Jenner zussen een eigen app. Ontwikkelde Khloe Kardashian een eigen spijkerbroekenlijn voor vollere vrouwen. Zette Kylie Jenner haar eigen make-up imperium Kylie Cometics op. En is Kendall Jenner een succesvol model.

Het aantal schandalen

Last maar zeker not least, de schandalen. In de tien jaar dat de serie van de beeldbuis afspatte zijn er meer dan genoeg schandalen voorbijgekomen.

10 jaar Keeping up with the Kardashians
Khloe, Kourtney, Kim, Kris en Kylie. / ANP

In seizoen één waren deze nog redelijk onschuldig. De ophef bestond toen uit jongste dochter Kylie die zich wel heel goed raad wist met de stripperspaal van haar ouders.

De scheiding van Kris en Bruce Jenner liet ook het nodige stof opwaaien. Men vroeg zich af of de populaire Bruce nog wel in de serie te zien zou zijn. Dit bleek wel het geval te zijn.

Het huwelijk van Kim met wereldster Kanye werd uitgebreid besproken en ook de moeite die het stel had om kinderen te verwekken.

De voormalige verkering van Kourtney en vader van haar kinderen Scott Dissick was regelmatig betrokken bij akkefietjes, waarvan zijn hunkering naar alcohol de boel nog eens verder opstookte.

Het schandaal der schandalen was echter het nieuws dat (stief) vader Bruce niet gelukkig was met wie hij was. Zijn transformatie van Bruce naar Caitlyn werd breed uitgemeten in de pers en ook in de serie werd er uitgebreid aandacht aan besteed.

In oktober 2016 werd Kim Kardashian in haar appartement in Parijs overvallen door twee gewapende mannen. De mannen zouden haar hebben opgesloten in de badkamer en voor tien miljoen aan juwelen hebben meegenomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
10 jaar Keeping up with the Kardashians
Sluiten