Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 24 sep 2017 / 14:58 uur

Getal boven de 10: Spike komt programma’s tekort

Metro kijkt elke week een avond naar een tv-zender die verder weggestopt zit dan de kanalen 1 tot en met 10. Deze week Spike.

‘Entertainment voor volwassenen met een randje’, noemt Spike het zelf. Klinkt best aanlokkelijk, desondanks had ik bij mijn weten nog nooit naar Spike gekeken. Iets voor half acht op een woensdag begint mijn Spike-avond met het programma Bar Rescue – A Dash Of Bitters, waarin ene Jon Taffer Amerika doorreist om kwakkelende cafés van de ondergang te redden. De Gordon Ramsay van Spike dus, maar dan zonder die duizend fucks per aflevering. Boos is Taffer overigens wel. Op ene Rob bijvoorbeeld, een barman annex drankzuchtig feestbeest dat de hele drankvoorraad van een vuige bar genaamd The Dirty Rooster weggeeft of – dat nog liever – zelf opzuipt.

Uitbundig

Om tien over negen begint Ink Master, waarin uitbundig getatoeëerde tatoeëerders al tatoeërend de strijd met elkaar aangaan in een poging indruk te maken op de jury en zo 200.000 dollar te winnen. Een lange zit als je niet gefascineerd bent door deze tak van sport, met reclameblokken die de negen minuten aantikken. Gaap. Eerder deze zomer zond Spike ook een Nederlandse variant uit gepresenteerd door ex-Heideroosje Marco Roelofs en een prijzenpot van 20.000 euro. Verschil moet er wezen zullen we maar zeggen.

Kansloos

Terug naar nu: om tien uur begint Midnight, Texas: een prima fantasyserie over een groep dodelijke vampieren die arriveert in een plaatsje genaamd Midnight. Daarna is het tijd voor twee afleveringen van… Bar Rescue. Zoals gezegd best leuk maar om daar nu opnieuw naar te gaan zitten kijken voelt wat kansloos. Spike komt duidelijk programma’s tekort want voor de nachtbrakers – ik haak af want moet de volgende dag vroeg op – is er een Lip Sync Battle-marathon waarin beroemdheden zoals Justin Bieber en Channing Tatum het onder leiding van LL Cool J playbackend tegen elkaar opnemen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Getal boven de 10: Spike komt programma’s tekort
Sluiten