Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 21 sep 2017 / 11:27 uur

Sapperdeflap: dit is de nieuwe Pipo de Clown

Pipo de Clown keert na 37 jaar terug op tv. En nee, natuurlijk niet met die oude afleveringen. RTL Telekids heeft met De Nieuwe avonturen van Pipo een gloednieuwe serie gemaakt over de clown die in 1958 (!!) voor het eerst het levenslicht zag op de Nederlandse televisie.

En goed nieuws ook voor eenieder die na het zien van It in de bioscoop spontaan coulrofobie (de angst voor clowns, jawel) heeft ontwikkeld: Pipo is ook bijna vier decennia later allesbehalve een enge clown. De typische Pipo-humor en zijn altijd vrolijke lach zijn volgens RTL en producent Van Hoorne Entertainment onveranderd. Net als zijn Pipo-wagen, beroemde ‘Sapperdeflap’-uitspraak en metgezellen trouwens. „Samen met Mammaloe, Klukkluk en de Dikke Deur neemt hij de kinderen van nu mee op de leukste avonturen en laat hij menig (groot)ouder met weemoed terugdenken aan zijn of haar kindertijd”, aldus het persbericht.

Mitch is Pipo

De nieuwe Pipo wordt gespeeld door acteur Mitch Blaauw. Hij studeerde aan de Frank Sanders Academie voor musicaltheater en speelde tot dusver vooral in musicals. Zo was hij te zien in Joseph en Ciske de Rat.

https://www.instagram.com/p/BYy6ogBjMhF/

Gastrollen in de nieuwe serie zijn weggelegd voor onder meer Ben Cramer en Jochem van Gelder. De serie is vanaf 16 oktober te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sapperdeflap: dit is de nieuwe Pipo de Clown
Sluiten