Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 3 sep 2017 / 18:30 uur

Mannen én Anna Nooshin in Holland’s Next Topmodel

Van jury naar presentatrice: Anna Nooshin flikt het vanaf maandagavond in HNTM 2017.

Je zou het haast niet zeggen, maar Holland’s Next Topmodel zien we al sinds 2006. Maandag start op RTL 5 (20.30 uur) een nieuw seizoen waarin deelnemers kans maken hun droom waar te maken: een carrière als fotomodel. Na zoveel edities zijn de programmakers van HNTM nog niet ingedut, want veel is anders.

Jury helemaal nieuw

Anna Nooshin was vorig jaar nog jurylid, maar heeft nu de rol als host / presentatrice. De 30-jarige modeblogger en lifestyle-deskundige van RTL Boulevard neemt de microfoon over van Anouk Smulders. Dan de jury: helemaal nieuw. Verrassend is de naam Nigel Barker, die furore maakte als fotograaf en jurylid van de allergrootste modellenshow, America’s Next Top Model. Hij wordt bijgestaan door fashionstylist JeanPaul Paula en model/actrice Kim Feenstra, zelf winnares van HNTM 2007.

Mannen én Anna Nooshin  in Holland’s Next Topmodel
Anna Nooshin: De jongens verrassen. / RTL

De allergrootste verandering zit ‘m echter in de deelnemers. Voor het eerst doen er ook mannen mee. „Die hebben me verrast dit jaar”, zegt Anna Nooshin. „Er zitten er twee tussen waarvan ik 100 procent zeker weet dat als ze nu de wijde wereld in gingen, ze alle shows en campagnes voor de meest toonaangevende modehuizen van dit moment kunnen schieten.”

Eng en leuk tegelijk

Tijdens de drukke seizoenspresentatie van RTL blikte Nooshin voor Metro vooruit op haar nieuwe tv-uitdaging. „Ik vond deze uitdaging eng maar ook heel leuk tegelijk.” Dat ze nu zelf – als vlogger voor haar YouTubekanaal (189.000 abonnees) – de camera niet hanteert was even wennen, als kent ze het gefilmd worden uiteraard van RTL Boulevard en Expeditie Robinson. „Voor televisie werken is zeker anders, vooral omdat ik gewend ben alles zelf te regisseren. Je hebt wat meer takes te doen en daardoor duurt het allemaal net wat langer. Dat is niet negatief. Ik beschouw het als een discipline waar ik alleen maar weer van kan leren.”

Zonder script

Volgens Nooshin staat ons een seizoen te wachten ‘waar van alles in zit’. „Omdat er nu jongens meedoen merk je dat er een heel andere dynamiek is dan tijdens andere seizoenen. Dat maakt het wat frisser. We zijn bovendien terug naar de basis gegaan, door vooral zonder script te werken. Voor tv is dat bijzonder. En let op de jury, die is heel verrassend. Maar ook jong, cool en tof. Zo’n JeanPaul Paula heeft bijvoorbeeld een heel coole stijl. Volgens mij is dat leuk om te zien. En Nigel Barker is natuurlijk the godfather van America’s Next Top Model. Het is te gek om te werken met iemand die al twintig jaar ervaring heeft.”

Mannen én Anna Nooshin  in Holland’s Next Topmodel
De zes van Models in Parijs. / Roy Beusker

Models on Monday

RTL 5 houdt wekelijks de avond vrij voor Models on Monday, want na Holland’s Next Topmodel is om 21.30 uur Models in Parijs: Het Echte Leven te zien. Zes vrouwelijke modellen laten zien hoe hun leven eruit ziet in een stad die bol staat van de concurrentie. Hoe is het om tientallen castings af te lopen en afwijzing na afwijzing te krijgen? Of hoe ga je uit je dak als je je opdracht wél een keer binnen hebt? Om een echte blik in de modellenwereld te krijgen hebben de modellen uit de reality-serie altijd een vlogcamera bij de hand.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mannen én Anna Nooshin in Holland’s Next Topmodel
Sluiten