Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 20 sep 2017 / 12:18 uur

Lil’ Kleine niet geschikt voor op de werkvloer

Draai je graag een deuntje op de werkvloer? Laat dan de muziek van Lil’ Kleine maar achterwege. Ook de nummers van zijn collega-rappers Ronnie Flex, Ali B en Boef worden niet gewaardeerd door je collega’s. Dat blijkt uit een onderzoek van LinkedIn en Spotify naar muziek op de werkvloer.

Op de vraag welke muziek niet geschikt is om op kantoor te spelen, antwoordde 32 procent van de ruim duizend ondervraagden met Lil’Kleine, zei bijna 27 procent Boef en noemde ruim 20 procent de naam van Ronnie Flex als ongeschikt. Ali B (12,4 procent) en Drake (6,7 procent) completeren de top 5.

Popmuziek wel

Wat je dan wel kan afspelen in de kantoortuin? Simpel: popmuziek. Dat steekt met kop en schouders boven andere genres uit als het gaat om gewaardeerde genres voor op de werkvloer. 70 procent van de ondervraagden vindt pop geschikt voor werk. Rock staat op een tweede plek, op de voet gevolgd door wereldmuziek (17%) en klassieke muziek (15%).

Qua artiesten zit je dus helemaal safe met Ed Sheeran, Adele en Coldplay. Gevolgd door Bruno Mars, Rihanna en Shawn Mendes.

https://twitter.com/jescobarro/status/905057298455941120

https://twitter.com/MCMXCII__/status/907144523968630785

Ruim tachtig procent van de respondenten gelooft ook dat muziek luisteren tijdens het werk de productiviteit verhoogt. Vooral jongeren tussen de 16 en 24 jaar zijn daarvan overtuigd. Opvallend is dat meer mannen dan vrouwen vinden dat er altijd muziek aan moet staan tijdens het werk; 47 procent versus 38 procent.

Productief

Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie van de Vrije Universiteit in Amsterdam, legt uit hoe dat komt: „Muziek, mits het op de achtergrond staat en niet afleidt, stimuleert het brein en verhoogt de hersenactiviteit, waardoor men alerter wordt en uiteindelijk productiever. Doordat je brein actiever wordt, wordt ook ruis beter weggefilterd. Met de juiste muziek ben je op werkvloer altijd gebaat."

Check hier dé ultieme playlist voor op de werkvloer.

Reageer op artikel:
Lil’ Kleine niet geschikt voor op de werkvloer
Sluiten