Bregje Simons
Bregje Simons Entertainment 5 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Getal boven de 10: TLC is meer dan bruidsjurken-tv

Metro bekijkt elke week een tv-zender die verder weggestopt zit dan de kanalen 1 tot en met 10.

Als arme student heb ik niet het alles-erop-en-eraan-pakket van KPN, dus spannender dan de ondertussen ingeburgerde zender TLC wordt het niet op mijn televisie. De non-fictie lifestyle vrouwenzender, dat kan niet misgaan, toch?

Mezelf verheugend op een avond vol Amerikaanse accenten en bruidsjurken, ben ik lichtelijk verbaasd als ik om 19.00 uur een Nederlandse stem hoor zeggen „Vanavond in Liefde in Uitvoering het huis van…’’ Even denk ik dat ik SBS6 aan heb staan, maar het blijkt een tweedehandse kruising tussen VT-wonen en Designdroom te zijn. Het programma volgt Nederlandse koppels met weinig geld die 10.000 euro krijgen om hun huis in te richten, op een voorwaarde: maar één van hen mag alle beslissingen nemen. Al snel blijkt dat in deze aflevering de man het huis gaat inrichten, maar hij wil een thuisbioscoop, zij een walk-in closet. Hij een flipperkast, zij een babykamer. Ik begin me te verkneukelen; dit kan niet goed gaan…

90 days full of drama

Mijn avond vervolgt met nog meer (liefdes)drama: 90 days to wed, waarin zes Amerikanen een speciaal visum aanvragen voor hun buitenlandse liefde. Dat visum verloopt na 90 dagen, tenzij ze in het huwelijksbootje stappen. In de aflevering die ik kijk, blikken we terug op hoe ze dat vergaan is. Ik ken de stellen niet omdat ik dit programma nooit kijk – sorry TLC –, maar binnen een kwartier ben ik op de hoogte van hun relatieproblemen. Stiekem moet ik bekennen dat de chickflick-fan in mij naar boven begint te komen, dus ik blijf kijken tot het volgende programma.

Dilemma’s

Na jaren leven volgens een letterlijke interpretatie van de Bijbel, breken een aantal Amishe jongeren, woonachtig in Amerika, met hun traditionele geloof. De serie ‘Return to Amish’ laat zien welke moeilijkheden zij tegenkomen nu ze mee willen draaien in de normale wereld. Ik ben een van de 35.000 Nederlandse kijkers die op dit moment voor de buis zit, en na een half uur begrijp ik wel waarom. Het programma schetst een duidelijk beeld van de huidige tijdsgeest die compleet nieuw is voor deze jongeren, van croptops en alcohol tot ivf-behandelingen.

Getal boven de 10: TLC is meer dan bruidsjurken-tv
Hoofdrolspelers van Return To Amish / TLC

Voor de late night bingewatchers onder ons gaat TLC nog even door, maar mijn wekker rinkelt morgenvroeg weer om zes uur stipt. Ongetwijfeld zoek ik deze vrouwenzender nog een keertje op!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.