Daisy Heyer
Daisy Heyer Entertainment 8 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Eenzame Henk (84) bezorgt tv-kijkers brok in keel

De eerste aflevering van Geer en Goor Stevig Gebouwd was donderdagavond op televisie. De 84-jarige Henk die in de eerste uitzending werd geholpen door Gerard Joling en Gordon, bezorgde televisiekijkend Nederland tranen in de ogen.

‘Alles is weg’

In het programma vertelt de 84-jarige Henk Peperkamp uit Amsterdam vanuit verzorgingshuis De Die dat hij graag naar huis wil. Hij werkte tot zijn 79e, toen hij bloedvergiftiging kreeg. Zijn been moest eraf en Henk werd een kunstbeen beloofd. 1,5 jaar later is dat kunstbeen er nog niet en kan Henk het been nooit meer krijgen: zijn hart kan het niet aan.

Hij leeft nu, gescheiden van zijn vrouw, in het verzorgingshuis. „Alles is weg. Ik ben 65 jaar getrouwd en ten slotte wil je graag naar je vrouw toe. Leuke dingen met zijn tweeën doen kan niet meer. Wat ik mis iedere morgen? ‘Moet je koffie of thee Henk?" Dat waren de kleine woorden die er altijd waren", aldus een hevig geëmotioneerde Henk.

Oneerlijk

Als Geer en Goor bij Henk langsgaan lopen de emoties eveneens hoog op. „Als ik diep in mijn hart kijk had ik beter kunnen gaan. Dan had mijn vrouw geen problemen meer gehad, de kinderen niet meer… Ik wilde zelf niet meer." Hij legt uit hoe de situatie met zijn vrouw op dit moment is. „Weet je wat zo oneerlijk is? Je bent 65 jaar met mekaar. Dan word je ineens gescheiden van elkaar. Ze komt elke dag, ondanks dat ze slecht loopt, een uurtje hier naartoe. Maar als ze weg is…"

De kijkers zijn diep geroerd door Henk, maar maken zich ook kwaad om de Nederlandse gezondheidszorg.

https://twitter.com/MarielleLem/status/905870337132425218

Geer en Goor besluiten Henk eens flink in het zonnetje te zetten. Ze nemen hem mee uit vissen en geven hem een diner met zijn vrouw cadeau. Daarnaast krijgen ze extra hulp en een vakantie aangeboden vanuit het Ouderenfonds. „Geer en Goor hebben mij weer moed gegeven", zegt een dolgelukkige Henk. „En daar ben ik blij om."

De eerste uitzending van Geer en Goor met daarin het verhaal van Henk is hier terug te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.