Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Entertainment 19 sep 2017 / 18:30 uur

Broer Escobar waarschuwt Netflix na dood scout

De broer van Pablo Escobar, Roberto De Jesus Escobar Gaviria, heeft Netflix nota bene na de dood van een locatiescout gewaarschuwd om niet in Colombia te filmen voor de serie Narcos. De 71-jarige, die een belangrijk onderdeel was van het kartel van zijn broer, vertelt tegenover The Hollywood Reporter dat het slecht kan aflopen met de staf als men beelden in het thuisland van Escobar gaat schieten.

„Ik wil niet dat Netflix of welke ander filmproductiebedrijf ook beelden schiet in Medellin of Colombia die te maken hebben met mij of mijn broer zonder de toestemming van mijn bedrijf Escobar Inc. Dat is heel gevaarlijk. Vooral zonder onze zegen. Dit is mijn land."

Escobar Inc.

Gaviria richtte in 2014 het bedrijf Escobar Inc. op. Daarmee heeft hij de rechten van het verhaal van zowel zijn eigen leven als het leven van zijn broer geregistreerd. Precies daarom eist de broer van de ex-drugsbaas een bedrag van een miljard dollar van Netflix voor het maken van de serie Narcos.

https://twitter.com/ali18swn/status/907358939724972033

Gaviria: „Wij hebben alle rechten van al onze namen in handen. Ik dol niet met de mensen in Silicon Valley. Ze hebben daar hun mobieltjes en mooie spulletjes. Maar ze weten niet wat het leven is en zouden nooit kunnen overleven in de jungle van Medellin of Colombia. Dat heb ik wel gedaan. Hun moeders had ze beter in de baarmoeder kunnen laten. Dit is wat ik aan mensen vertel als ze naar Colombia komen."

Huurmoordenaars

De Colombiaan zet zijn verhaal kracht bij met een anekdote: „Ik liep in de jungle met een tas met 2 miljoen dollar aan 100 dollarbiljetten. Het leger zat achter mij en Pablo aan. We werden opeens beschoten. Pablo en ik en een paar beveiligers renden naar een klein waterkanaal. We zijn ontsnapt, zonder wapens. Als je het intellect hebt, dan hoef je geen wapens te gebruiken. Anders wel. In dit geval, denk ik dat Netflix huurmoordenaars moet inhuren als beveiliging", sluit Gaviria dreigend af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Broer Escobar waarschuwt Netflix na dood scout
Sluiten