Sofie Smulders
Sofie Smulders Entertainment 22 aug 2017 / 21:01 uur

‘Zet beeld Missy Elliott op plek omstreden monument’

Dat is ook een manier om de monumenten uit de Geconfedereerde Staten in de VS te vervangen: komen met ludieke alternatieven. In Portsmouth, Virginia willen ze een standbeeld van Missy Elliott neerzetten.

https://www.facebook.com/nathan.coflin/posts/10212350506254366?pnref=story

Elliott, die eigenlijk Melissa Arnette Elliott heet, komt uit Portsmouth. Een inwoner van het stadje is een petitie gestart om er een standbeeld van de rapper neer te zetten. Reden? Hij vindt haar ‘een ware Portsmouth heldin’.

Standbeeld

„Wij geloven dat het tijd is om het Confederate Monument in Olde Towne Portsmouth Virginia te vervangen door een nieuw standbeeld van een ware Portsmouth held. Wie kan beter de cultuur en ziel van deze stad in een nieuw monument verbeelden dan de Grammy award winnende rapper, danseres en producer Missy Elliott”, betoogt Nathan Coflin.

In de begeleidende tekst bij de petitie verwijst Coflin slim naar teksten van Elliott: „Getting this statue put up will be a lot of work and you may ask yourself is it worth it? I say yes and ask you to join me in letting us work it. Together we can put white supremacy down, flip it and reverse it.”

De petitie is inmiddels door 28.258 van de benodigde 35.000 mensen getekend.

In de VS zijn er de afgelopen tijd al op verschillende plekken beelden verwijderd van iconen uit de slavernijtijd. In Charlottesville ging het om het beeld van Robert E. Lee. Bij een demonstratie hiertegen kwamen witte nationalisten tegenover tegendemonstranten te staan. Bij de gewelddadige rellen kwam een vrouw om het leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Zet beeld Missy Elliott op plek omstreden monument’
Sluiten