Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Entertainment 9 aug 2017 / 10:16 uur

Yes! Netflix Nederland houdt Disneyfilms

Het was even schrikken: een einde aan de sprookjesachtige samenwerking tussen Disney en Netflix leek nabij. Maar dat geldt niet voor de Nederlandse Netflix. „Onze deals met Disney buiten de Verenigde Staten blijven exact hetzelfde”, vertelt Netflix.

Het Amerikaanse entertainmentbedrijf komt in 2019 met een eigen streamingdienst. Hoewel dat voor Amerikaanse fans slecht nieuws is, is er op dit moment geen reden tot paniek in Nederland. „Het heeft geen impact op alle Disneyfilms die we mogelijk onder aparte deals hebben staan in andere markten”, laat Netflix weten.

Twee streamingdiensten

Disney-titels die momenteel op Netflix te zien zijn, zullen tot 2019 ook in de Verenigde Staten gewoon beschikbaar blijven. De contracten voor de Star Wars-films en Marvel-producties blijven bovendien tot die tijd standhouden. „We zullen op vele vlakken zaken blijven doen met de Walt Disney Company, waaronder onze bestaande deal met Marvel TV”, laat een woordvoerder van Netflix weten. Deze laatstgenoemde divisie is verantwoordelijk voor series als Jessica Jones, Daredevil en Luke Cage.

Er zullen in Amerika twee streamingdiensten worden gelanceerd, voor familiefilms en sportzender ESPN. Op deze laatste dienst zullen jaarlijks 10.000 sportevenementen te zien zijn. Nieuwe titels als Frozen 2 en Toy Story 4 zullen hun opwachting maken op de nieuwe familiedienst. De keuze van Disney is deel van ‘een compleet nieuwe groeistrategie voor het bedrijf’, laat topman Bob Iger weten.

Het nieuws werd bekendgemaakt tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van Disney. Hieruit bleek dat de inkomsten uit de pretparken stijgen, maar dat de filmdivisie te maken heeft met een daling in de opbrengsten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Yes! Netflix Nederland houdt Disneyfilms
Sluiten