Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Entertainment 15 aug 2017 / 10:05 uur

Taylor Swift wint zaak tegen handtastelijke dj

Taylor Swifts rechtszaak tegen radio-dj David Mueller is tot een einde gekomen. Een jury in Denver heeft de dj schuldig bevonden aan onzedelijke betasting. Hij moet het symbolische bedrag van 1 dollar betalen aan de zangeres.

In 2013 was Swift in Denver, waar zij met de 55-jarige dj op de foto ging. Op dat moment zou hij haar hebben betast en in haar billen hebben geknepen. Swift vertelde dit tegen de werkgever van de man, waarna hij werd ontslagen.

De dj spande twee jaar later een rechtszaak aan tegen Swift, omdat hij zou zijn ontslagen wegens ‘valse beschuldigingen’. Hij eiste 3 miljoen dollar. Swift reageerde met een tegenaanklacht voor geweldpleging en aanranding. Een aantal dagen geleden werd besloten dat de zangeres niet verantwoordelijk is voor zijn ontslag.

https://twitter.com/Tay13Fan/status/891791562174320644

Winst

Op dinsdag is bekendgemaakt dat Swift de rechtszaak tegen Mueller heeft gewonnen. De jury besloot, na meer dan vier uur beraad, dat Swift inderdaad onzedelijk is betast. Swift bedankt de rechter en haar advocaten voor hun hulp bij haar gevecht en die van „iedereen die het gevoel heeft het zwijgen te zijn opgelegd door seksueel geweld.” Bovendien bedankte ze ook „Iedereen die zijn steun heeft aangeboden gedurende deze vier jaar durende kwelling en twee jaar lange rechtszaak.”

Andere slachtoffers helpen

Swift liet zich niet alleen uit over haar overwinning, maar vertelde ook over haar plannen om andere slachtoffers te helpen. „Ik erken mijn bevoorrechte positie in het leven, de maatschappij en dat ik de enorme kosten om mijzelf te verdedigen kan veroorloven”, stelt de zangeres. „Ik hoop anderen die ook gehoord moeten worden, te kunnen helpen. Om deze reden zal ik in de nabije toekomst donaties doen aan diverse organisaties die slachtoffers van seksueel geweld helpen om zichzelf te kunnen verdedigen.”

Ook advocaat J. Douglas Baldridge liet weten dat het meer dan een overwinning in de rechtszaal is: „Het kan een verschil maken voor mijn kinderen, jouw kinderen – iedereen. Het laat zien wat goed is en wat slecht. We hebben mensen als Taylor nodig om op te staan en de grens te bepalen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Taylor Swift wint zaak tegen handtastelijke dj
Sluiten