Sofie Smulders
Sofie Smulders Entertainment 11 aug 2017 / 06:09 uur

Taylor Swift fel: het was absoluut betasting

Taylor Swift heeft donderdag in de rechtszaal gesproken over het moment dat dj David Mueller haar onder haar rokje betastte.

Swift beschreef gedetailleerd hoe Mueller te werk ging. „Het was absoluut een betasting. Een erg lange betasting”, aldus de Amerikaanse zangeres. „Het was expres. Ik voelde hoe hij onder mijn rokje naar mijn billen greep. Hij bleef vasthouden, ook toen ik van hem weg bewoog.”

Dit moment deed zich in 2013 voor toen Swift tijdens een tour een bezoek bracht aan het radiostation van Mueller in Denver. TMZ publiceerde een foto van de ontmoeting van Swift en Mueller, waarop niet duidelijk te zien is wat er gebeurt. Ondanks dat TMZ door Swift verzocht werd de foto niet te openbaren, verscheen hij toch online.

Aangeklaagd

Swift en haar moeder brachten de werkgever van Mueller op de hoogte van de aanranding. Dit kostte hem zijn baan.

David Mueller ontkent al vanaf het begin dat hij Swift heeft betast. De radio-dj hoefde van zijn werkgever niet meer te komen opdagen en hij klaagde de zangeres aan voor het verliezen van zijn baan door de beschuldigingen.

Hierop ging Swift in de tegenaanval. Ze klaagde Mueller aan voor aanranding. Voor deze zaak stond ze donderdag in de rechtszaal. „Het was een ontzettend shockerend moment. Zoiets had ik nog nooit eerder meegemaakt", zei Swift.

Op social media krijgt de zangeres veel bijval van onder anderen actrice Emma Watson. Dinsdag liet haar advocaat al weten dat Swift ‘opstaat voor alle vrouwen’.

https://twitter.com/winchester_mk/status/895713984107696129

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Taylor Swift fel: het was absoluut betasting
Sluiten