Johan van Boven
Johan van Boven Entertainment 22 aug 2017
Leestijd: 2 minuten

Seizoensfinale Game of Thrones gratis in de bios

Wat is er mooier dan thuis op de bank, met de gordijnen dicht en kaarsen op tafel, een kersverse aflevering van Game of Thrones kijken? Het antwoord is simpel: de finale van seizoen 7 op een megagroot scherm in de bioscoop beleven. Dat kan op maandag 28 augustus in zeven zalen van Pathé.

Het is het resultaat van Noah Zeeuw van FilmFabriek die op Facebook Ziggo Dome uitdaagde een ware Game of Thrones-marathon te organiseren en daarmee een wereldrecord neer te zetten. Helaas voor hem en alle andere fans van de populaire serie was de locatie op korte termijn niet beschikbaar, maar Ziggo vond het wel een meesterlijk idee.

81 minuten

Dus trok Ziggo aan de bel bij Pathé om toch met zo veel mogelijk mensen samen naar de seizoensfinale (een dubbele aflevering) te kunnen kijken. Ook de bioscoopketen was direct enthousiast en heeft er samen met Ziggo voor gezorgd dat liefhebbers in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Groningen, Maastricht, Tilburg en Utrecht komende maandag om 19:00 uur maar liefst 81 minuten kunnen genieten van hun favoriete serie.

Omdat de kaartjes gratis zijn, is de verwachting dat er grote belangstelling is voor de Game of Thrones-voorstelling. Het devies is eenvoudig: wie het eerst komt, die het eerst maalt. Tickets kun je reserveren via www.pathe.nl/gameofthrones.

Jon Snow

Game of Thrones – in Nederland te zien bij Ziggo – is een wereldwijd fenomeen en de best bekeken serie ooit van HBO. Bij de start van het zevende seizoen trok Daenerys Targaryen met haar draken naar Westeros, terwijl de meedogenloze koningin Cersei Lannister alle tegenstrevers de oorlog verklaarde. ‘The great war has come’, concludeerde Jon Snow. Maar terwijl de diverse partijen zich druk maken om de Iron Throne, maken de White Walkers zich aan de andere kant van The Wall op om iedereen uit te roeien en het hele continent onder te dompelen in een eeuwige winter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.