IngelisedeVries
IngelisedeVries Entertainment 25 aug 2017 / 11:44 uur

Nieuw single Taylor Swift: ‘De oude Taylor is dood’

We moesten er even op wachten, maar daar is eindelijk weer een nieuwe single van Taylor Swift. Haalt ze weer inspiratie uit een vergane relatie of kiest ze voor een poppy dansnummer? Geen van beide: Taylor kiest voor een hele nieuwe muzikale weg.

Gisteren werd de nieuwe albumhoes van Taylor’s aankomende plaat Reputation al onthuld. Die kon op de nodige kritiek én grapjes rekenen. Zo werd ze vergeleken met Avril Lavigne vlak na haar hoogtijdagen en komt ook Kanye Wests Pablo voorbij in de kritieken.

Wraakzuchtig

Maar nu is daar ook eindelijk het nieuwe nummer. Ze klinkt duister en wraakzuchtig. En, zo laat ze weten, de oude Taylor Swift is dood. In Look What You Made Me Do hoor je Taylor aan de lijn. „I’m sorry, the old Taylor can’t come to the phone right now,” zegt ze sarcastisch. „Why? Oh! ‘Cause she’s dead!”

Mashable besloot een closeread te doen op de tekst van Look What You Made Me Do. Want wie is de ‘you’ in het nummer dit keer? Ze komen tot de conclusie dat Game of Thrones nog wel eens de inspiratie kan zijn geweest, vanwege de vele referenties aan de serie. Het couplet „I don’t like your perfect crime. How you laugh when you lie. You said the gun was mine. Isn’t cool”, kan nog wel eens gaan over de wraakacties van Arya Stark.

Ook wordt Katy Perry aangehaald. Taylor zingt over dat ze niet houdt van drama en dat ze wacht op karma. Katy Perry zou Taylor proberen te dissen in het nummer Swish Swish. En raad eens welk nummer er vandaag flink in cijfers zakte toen Look What You Made Me Do online kwam..?

Kwaadwillige spelletjes

Over Tom Hiddleston kan het niet gaan volgens Mashable. „Dat zou gek zijn. Hij is veel te lief voor Taylor’s kwaadwillige spelletjes. Maar de geruchten gaan zeker rond en zullen tot we de rest van het album hebben gehoord ook wel rond blijven gaan.” Ook komt de vraag op hoe lang de lijst van vijanden van Taylor eigenlijk is. Wie kennen we nog niet? En leren we ze kennen op Reputation?

Op de antwoorden moeten we nog even wachten. Taylor weet de gemoederen in elk geval flink bezig te houden tot haar nieuwe album in november komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuw single Taylor Swift: ‘De oude Taylor is dood’
Sluiten