Metro
Metro Entertainment 1 aug 2017 / 13:03 uur

‘Lady of Soul Berget Lewis doet mee aan X-Factor UK’

De Nederlandse zangeres Berget Lewis doet komend najaar mee aan het programma X-Factor UK. Dit stelt de website MJSBigBlog, die informatie van fans over zangwedstrijden op televisie verzamelt, op basis van berichten op internetfora.

Talentenjacht

De opnames van een aantal shows zouden inmiddels voltooid zijn en bezoekers hebben hierover bericht op diverse fansites. Berget Lewis zou als mentor in het programma zangeres Nicole Scherzinger hebben. „Berget is GOED”, stelt de blog. „Heel ‘churchy’. Niet per se mijn ding, maar zij kan absoluut zingen.”

Als het gerucht klopt, is dat op zijn minst opmerkelijk te noemen. X-Factor noemt zichzelf een ‘reality television music competition to find new singing talent’, en Berget Lewis is in Nederland zeker geen opkomend talent meer. De 45-jarige zangeres zong al meerdere keren de Ziggo Dome vol als lid van de succesvolle formatie Ladies of Soul, waartoe ook Edsilia Rombley, Candy Dulfer en Glennis Grace behoren. Die laatste is trouwens ook bezig met een carrière in het buitenland.

Glennis Grace maakt de laatste tijd zo veel indruk in Amerika met haar uitvoeringen van Whitney Houston-liedjes op YouTube dat het aantal views de lucht inschiet. Ook trad ze onlangs op in een club in Los Angeles en er zouden meer shows op stapel staan.

X-Factor UK wordt in het Verenigd Koninkrijk uitgezonden door ITV. Het programma is niet in Nederland te zien. Een woordvoerder van Berget Lewis kon dinsdagochtend geen commentaar geven op het bericht op de website.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Lady of Soul Berget Lewis doet mee aan X-Factor UK’
Sluiten