Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Entertainment 25 aug 2017 / 07:05 uur

Hugo Borst roept jongeren op om in de zorg te werken

Journalist Hugo Borst zorgt samen met zijn broer al jaren voor hun dementerende moeder. Donderdagavond was hij te gast bij RTL Late Night en verteld in een openhartig gesprek over zijn dementerende moeder, ook neemt hij het op voor verplegers in de zorg.

,,Mijn moeder houdt van knuffelen en grapjes, ik sla mijn armen om haar heen. Als er iemand binnenkomt die ze mag dan geeft ze een knipoog," zegt Hugo bij RTL Late Night.

,,Laten we ons hard gaan maken voor iets betere betaling in de zorg." Ook wil Hugo Borst jongeren oproepen om in de zorg te gaan werken. ,,Het geld is er straks, alleen nu moeten we verzorging en verpleegkundige gaan vinden."

Door zijn ervaringen met zijn moeder in het verpleeghuis begon hij een campagne om de zorg te verbeteren en startte het manifest ‘Scherp op ouderenzorg’. Mede dankzij deze actie is er meer geld en aandacht voor de ouderenzorg. Vanaf volgende week gaat hij met zijn aangrijpende verhaal het land in met een lezingentournees.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Hugo Borst roept jongeren op om in de zorg te werken
Sluiten