Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 3 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Hoe Penoza klinkt in het Engels, Pools en Zweeds

De vijfde en laatste reeks van hitserie Penoza gaat op 27 augustus van start. Inmiddels hebben vijf landen een remake gemaakt met hun eigen Carmen van Walraven (in Nederland Monic Hendrickx).

Penoza scoort bij de KRO-NCRV op NPO 3 meer dan 1 miljoen kijkers. Het vijfde seizoen over Carmen als ‘drugsbaron’ is wel het slot, waarna er mogelijk nog een film volgt. In de Verenigde Staten, Rusland en Slowakije was Penoza wat minder succesvol. Daar bleef de serie beperkt tot 1 seizoen.

Zweden en Polen

Met vijf remakes kan producent Alain de Levita toch spreken van een internationaal succes. In Zweden is men al toe aan Penoza seizoen 3, zo meldde de KRO-NCRV donderdag. Polen heeft inmiddels twee reeksen geproduceerd. Hieronder zie je enkele voorbeelden:

Amerika, Red Widow

Polen, Krew Z Krwi

Zweden, Gåsmamman

Onverstaanbaar

Penoza wordt ook in België uitgezonden, op de zender Eén. Vlaamse kijkers konden het soms plat-Amsterdams dat in de serie wordt gesproken moeilijk verstaan. Sinds seizoen 2 wordt de Nederlandse hit daarom ondertiteld.

De Nederlandse fans wachten met smart op 27 augustus. In het slotseizoen lijkt het maffiabaas Carmen voor de wind te gaan. Maar als zich een nieuwe generatie Belgische drugsdealers aandient, moet zij zoals gewoonlijk alle zeilen bijzetten om haar business en vooral haar gezin te beschermen. Hier zie je de trailer om er weer een beetje zin in te krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.