Kasper Hermans
Kasper Hermans Entertainment 19 aug 2017
Leestijd: 1 minuut

Elvis verdient 40 jaar na dood nog altijd miljoenen

Het is deze week veertig jaar geleden Elvis Presley overleed. Echter wordt er nog steeds bakken geld verdiend met de producties van de king of rock ‘n’ roll. Zijn nalatenschap levert meer op dan dat van bijvoorbeeld David Bowie, Jimi Hendrix, John Lennon en Bob Marley.

25 miljoen euro

Ongeveer 25 miljoen euro ‘verdiende’ Elvis nog in 2016, zo rekende Forbes uit. Daarmee is hij de op een na meest verdienende dode persoon uit de showbizz. De vorig jaar overleden Prince is een goede derde met zo’n 23,5 miljoen euro.

Op de lijst van meest verdienende doden moet Elvis nog wel drie andere mensen voor zich laten. Twee daarvan hebben er niks met muziek te maken, namelijk golflegende Arnold Palmer en striptekenaar Charles Schulz.

Michael Jackson

Maar de nummer op één op de lijst is uiteraard Michael Jackson en hij steekt er dan ook met kop en schouders bovenuit. Ruim zevenhonderd miljoen zou er afgelopen op zijn rekening zijn verschenen als hij nog gewoon had geleefd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elvis verdient 40 jaar na dood nog altijd miljoenen
Sluiten