Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 1 aug 2017 / 20:51 uur

Discussie over blauwe vinkjes op Twitter

Op Twitter is een levendige discussie ontstaan over het blauwe vinkje. Het begon met een tweet van schrijver-columnist Henk van Straten: ‘Waarom heeft iedereen ineens een blauw vinkje achter z’n naam? Ook mensen met 2000 volgers. Hebben ze allemaal last van parodie-accounts?’, vroeg die zich af. Een stroom reacties van bekende en minder bekende twitteraars was het gevolg.

Betrouwbaar

Het blauwe vinkje is sinds 19 juli vorig jaar door iedereen aan te vragen. Aan het blauwe vinkje, dat tot dan toe alleen voor bekende personen en merken beschikbaar was, kun je zien of een account door Twitter geverifieerd en betrouwbaar is.

300 miljoen

Van de meer dan 300 miljoen Twitteraars hadden vorig jaar juli tegen de 200.000 accounts een blauw vinkje. Naar verwachting ligt dat aantal nu veel hoger omdat nu iedereen dus zo’n ‘verified account’ kan aanvragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Discussie over blauwe vinkjes op Twitter
Sluiten