Mario Wisse
Mario Wisse Entertainment 23 aug 2017 / 06:24 uur

Channing Tatum: van meisjesmagneet tot topacteur

Recensie Logan Lucky
Genre: misdaadkomedie
Met: Channing Tatum, Daniel Craig, Adam Driver, Riley Keough en Katie Holmes
Waardering: 4 van de 5 sterren

Het kan niet anders of iedereen die altijd een beetje lacherig doet over de acteercapaciteiten van Channing Tatum moet zijn mening na het zien van Steven Soderberghs Logan Lucky bijstellen. De 37-jarige Amerikaan uit Mississippi laat in deze prima misdaadkomedie zien dat hij veel meer te bieden heeft dan die dansmoves (Step Up) en dat indrukwekkende lichaam (Magic Mike).

Sprookje

Een briljant sprookje is het waarin Tatum de rol speelt van Jimmy Logan, ooit een veelbelovend American footballspeler en nu een gescheiden bouwvakker die om de haverklap ontslagen wordt en het eigenlijk alleen heel goed kan vinden met zijn dochtertje. Met zijn broer Clyde, een briljante loser met één hand die wordt gespeeld door Adam Driver (Paterson, Star Wars) en zus smeedt hij een plan voor een ingenieuze roof waarvoor onder andere de hulp van meesterkluizenkraker Joe Bang (rol van niemand minder dan Daniel ‘James Bond’ Craig) en diens gestoorde broers wordt ingeroepen.

Daniel Craig als kluizenkraker Joe Bang.
Channing Tatum, Riley Keough en Adam Driver.

Misschien speelt Tatum zijn rol zo goed omdat hij zelf ook ooit een veelbelovend American Football-speler was die noodgedwongen bouwvakker werd. Omdat hij, zo vertelde hij ooit in een interview, om de haverklap werd afgeleid door vrouwelijk schoon haalde hij echter zeer slechte cijfers, raakte hij de beurs kwijt en daarmee ook zijn plaats in het American footballteam van zijn college in West-Virginia. Tatum keerde met hangende pootjes naar zijn ouderlijk huis terug en ging achtereenvolgens als makelaar, verkoper en dus als bouwvakker werken.

Innemende vent

Terug naar de Channing Tatum van Logan Lucky. Waar Tatum vroeger nogal eens over-the-top acteerde en de hele tijd zijn spieren en stralend witte tanden in de strijd gooide, lijkt hij nu veel ontspannener en kleiner te spelen. Dat hij nu beter uit de verf komt heeft ongetwijfeld ook te maken met het uitstekende script van debuterend schrijfster Rebecca Blunt en de regie van Soderbergh, maar het moet meer zijn dan dat. Tatum gooit geen enkele van zijn oude selling points in de strijd en maakt een innemende kerel van Logan. Een waarmee ook mannen graag een fles Budweiser zouden willen drinken in het café waar Logans eenhandige broer Clyde achter de bar staat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Channing Tatum: van meisjesmagneet tot topacteur
Sluiten