Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Entertainment 2 aug 2017

‘Blij dat ik met natuurlijke maat rolmodel ben’

Het gezicht van een groot telefoonmerk, al zes keer de New York Fashion Week gelopen en ze haalt klus na klus binnen. Het gaat de Nederlandse Danielle van Grondelle zeker voor de wind. Samen met Anna Nooshin vertelt het plus-sizemodel in RTL Late Night over diversiteit in de modellenwereld: „Ik ben heel dankbaar dat ik dat kan doen met brede heupen.”

„Op mijn veertiende werd ik gescout als regulier model, m’n heupen waren toen net iets te breed. Omdat ik bij de ‘specials’ werd geplaatst, kreeg ik echter geen werk”, vertelt Van Grondelle over de start van haar modellencarrière. Tot een styliste tegen haar zei: ‘als je iets aankomt, zou je perfect zijn als plus-sizemodel’. „Het eerste wat ik dacht was: zegt ze nu dat ik dik ben? Want ik had geen idee wat dat inhield.”

Nu is Van Grondelle echter erg tevreden met haar baan als plus-sizemodel: „Ik ben nu zo blij dat ik met mijn natuurlijke maten een rolmodel voor jonge vrouwen ben. En dat ik ook kan laten zien met mijn werk dat schoonheid in alle vormen en maten komt. Dat is belangrijk.”

Plus-size?

Presentator Beau van Erven Dorens vraagt zich wel af waarom Van Grondelle eigenlijk plus-size wordt genoemd: „Veel vrouwen zouden zeggen: ‘Dit is helemaal fantastisch, niets plus-sizemodel!’”

Het model heeft er zelf echter geen problemen mee. „In de modellenwereld is het plus-size, maar ik koop mijn kleding in een gewone, reguliere winkel. Ik koop dan alleen een M of een L”, legt zij uit. „Ik ben trots op het feit dat ik plus-sizemodel ben, maar ik begrijp dat het voor het Nederlandse publiek handiger zou zijn om het label daar niet aan vast te plakken. Dan is er meteen de associatie van ‘oh, ben ik dan ook plus-size?’”

Diversiteit

De dames zien niet alleen meer maten, maar ook diversiteit op andere manieren. „Ik vind dit heel mooi, maar ik vind überhaupt de diversiteit heel mooi”, vult Nooshin aan. „Het is steeds meer oké om er anders uit te zien. Het zijn bijvoorbeeld niet meer die hele gangbare bombshells uit de jaren 90. Voor mij is het belangrijk dat naast maat, ook je ras en geloof steeds minder uitmaakt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Blij dat ik met natuurlijke maat rolmodel ben’
Sluiten