Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 20 jul 2017 / 10:27 uur

Makers Game of Thrones werken aan nieuwe serie

Game of Thrones zijn de heren vast nog niet zat, maar de makers werken ondertussen aan een nieuwe serie voor HBO. Donderdag werd bekend dat David Benioff en D.B. Weiss Confederate maken, een show die zich in de toekomst afspeelt.

Slavernij

Het verhaal speelt zich af in een alternatieve toekomst waarin de zuidelijke staten zich succesvol hebben afgescheiden van de VS en de slavernij nooit is afgeschaft. Personages bestaande uit strijders, slaven, politici en journalisten uit beide kampen worden gevolgd.

„We spreken al jaren over Confederate, in eerste instantie als speelfilm”, zeggen Weiss en Benioff in een persverklaring over het project. „Maar onze ervaring met Thrones doet ons overtuigen dat het televisieformat van HBO een perfecte gelegenheid biedt dit verhaal te vertellen.”

Gemengde reacties

Op Twitter werd op de aankondiging van Confederate gemengd gereageerd. De Amerikaanse burgeroorlog en de slavernij zijn tot op de dag van vandaag gevoelige onderwerpen in de Amerikaanse samenleving. „Vermoeiend om te bedenken hoeveel mensen bij HBO ‘ja’ zeiden tegen twee blanke mannen en hun serie over slavernij”, vindt collega-schrijfster Roxane Gay bijvoorbeeld. Zij noemt de plannen van HBO ‘aanstootgevend’.

De zender heeft op de kritiek gereageerd en stelt dat Nichelle Tramble Spellman en Malcolm Spellman, het schrijverskoppel van de serie, beiden Afro-Amerikanen zijn. Wanneer de serie op het scherm is en welke acteurs we kunnen zien, wordt in later stadium bekendgemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Makers Game of Thrones werken aan nieuwe serie
Sluiten