Sofie Smulders
Sofie Smulders Entertainment 18 jul 2017 / 06:00 uur

Derksen over vrouwenvoetbal: het krijgt enig niveau

Johan Derksen aan tafel bij Jinek om over vrouwenvoetbal te praten, dat kun je van tevoren al bijna als spraakmakend bestempelen. Zeker als hij te gast is omdat hij opeens wél fan is en zijn mening komt verkondigen. Dat ging niet zonder slag of stoot.

Dat was natuurlijk te verwachten, want, zo legt hij het zelf uit: „Ik zit een beetje in het jargon van het ordinaire talkshowtje dat wij hebben.” Dat houdt in: Johan neemt geen blad voor de mond en het maakt hem niets uit wat anderen – in dit specifieke geval voornamelijk vrouwen – van zijn mening vinden.

In bovenstaand fragment van welgeteld 1 minuut en 27 seconden weet Derksen het studiopubliek al tweemaal te verleiden tot een gepikeerd „ooh” en „aah”. Ten eerste: „Als je zoiets ziet gisteravond. Een vol stadion, het begint op voetballen te lijken. Het krijgt enig niveau, het is spannend.”

En ook wanneer Derksen de aandacht wil vestigen op Jackie Groenen, die volgens hem speelt als een vent, gaat hij niet al te subtiel te werk. „Als een vent, betekent dat zo krachtig als een vent?”, wil Eva Jinek weten. Nou, daar doelde hij niet per se op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Derksen over vrouwenvoetbal: het krijgt enig niveau
Sluiten