Jordy Kruse
Jordy Kruse Entertainment 10 jul 2017 / 11:59 uur

De terugkeer van Hardstyle-koning Headhunterz

De vroegere baas van de Hardstyle Headhunterz besloot zich drie jaar geleden toe te leggen op ‘softere’ muziek en keerde de muziek waarmee hij groot werd daarmee de rug toe. Nu keert hij groots terug met een show in de Ziggo Dome.

In 2004 start Headhunterz, een dj-duo bestaande uit Willem Rebergen en Bobby van der Putten. De twee winnen een grote DJ contest en brengen een aantal succesvolle tracks uit. In 2006 neemt Van der Putten afscheid van het duo en gaat Rebergen alleen verder onder de naam Headhunterz. Het is het begin van een glansrijke carrière in de Hardstyle.

Een jaar later, in 2007, breekt Headhunterz definitief door en staat hij op de grote Hardstyle-feesten Qlimax en Q-Base. In 2009 beleeft Rebergen een hoogtepunt; hij produceert het anthem voor het allergrootste Hardstyle-festival Defqon.1 en mag de mainstage afsluiten. De eindshow is een spektakel vanjewelste.

DJ Mag

Dat Headhunterz op dat moment heel erg hard aan de weg timmert, is duidelijk. Zijn rijzende ster blijft ook niet onopgemerkt in de DJ Mag top 100, die doorgaans wordt gedomineerd door dj’s van de meer gangbare muziekstijlen. In 2010 komt Rebergen binnen op 36 en in 2011 stijgt hij naar de 17e plek. Hij werd daarmee de hoogstgeplaatst hard-dance dj in de geschiedenis van de populariteitsverkiezing.

Na een show in de Ziggo Dome en een elfde plek in de DJ Mag Top 100 in 2012 begint in 2014 de muziek van Rebergen te veranderen. Hij maakt ‘softere’ tracks en werkt samen met maindstream-dj’s als Hardwell, Oliver Heldens en Martin Garrix. Zijn fans zijn niet blij met deze ontwikkeling, maar Headhunterz zegt veel waarde te hechten aan zijn creatieve vrijheid en neemt (met de kennis van nu) tijdelijk afscheid van Hardstyle.

Comeback

Fans van de dj kunnen nu opgelucht ademhalen. Tijdens de laatste editie van Defqon.1 werd het grote nieuws over de terugkeer van Headhunterz naar zijn oude stijl bekendgemaakt. De 18-jarige Willem van der Linden was erbij en kan het nog steeds amper geloven. „Echt supergeweldig! Ik kon mijn geluk echt niet op toen ik het hoorde! Ik ga ook zeker naar het feest in de Ziggo Dome”, zegt de fan uit Nuenen.

Ook Van der Linden was niet blij met de overstap van Headhunterz. „Ik vond het heel jammer. Hardstyle vind ik het beste muziekgenre dat er is en Headhunterz was de beste producer van Hardstyle. Ik was bang dat ik nooit meer een Hardstyle-track van hem zou gaan horen.” Groot fan was hij dan ook even niet. „Maar ik ben hem blijven volgen in de hoop dat hij op een dag weer terug zou keren.”

Mark Jongbloed, die zelf onder de naam Bass Prototype aan de weg timmert als dj en producer van Hardstyle muziek, vond de keuze van Headhunterz om andere muziek te gaan maken vooral zonde. „Als Hardstyle-dj is hij een groot voorbeeld voor veel jonge producers als ik. Geen nummer van hem stelt teleur. Het was voor mij en vele anderen dan ook een grote teleurstelling dat hij stopte met Hardstyle.”

Woede

De overstap ging gepaard met veel woede van diehardfans. „Er zijn wel dingen geroepen. Dat komt ook doordat Hardstyle voor veel mensen meer is dan een muziekgenre. Het is echt een obsessie”, zegt de 20-jarige Jongbloed over de heftige reacties die Rebergen over zich heen kreeg. „Het is een goede keus dat hij nu weer terug is. Voor de fans hoort Headhunterz gewoon bij Hardstyle. De waardering die hij nu terugkrijgt is enorm. Ik denk dat dat een enorme motivatie voor hem is.”

Headhunterz staat op 30 september in de Ziggo Dome en heeft voor de nabije toekomst een minialbum aangekondigd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De terugkeer van Hardstyle-koning Headhunterz
Sluiten