Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 27 jul 2017 / 08:20 uur

Bekend Amerika woest op Trump om transgenderverbod

Bekende Amerikanen hebben zich op niet mis te verstane wijze uitgelaten over het besluit van president Tump om transgenders voortaan uit het leger te weren.

Onder meer Kim Kardashian, Ellen Degeneres, Demi Lovato, Sam Smith en actrices uit Orange Is The New Black zijn woest over het besluit. Lea Delaria uit OITNB windt in ieder geval geen doekjes om haar woede en schrijft op Instagram onder een foto van zichzelf met haar transgender-collega Laverne Cox: ,,Ik sta naast transgenders. F*ck Trump. Hij is een seksistische, racistische, homofobe en transfobe eikel. Van mij mag hij deze hele militaire ban in zijn r**t steken… de plek waar Mike Pence ook graag is..”

View this post on Instagram

#WCW Here is a shot of @lavernecox and I backstage from season 2. I stand with trans people. FUCK TRUMP he is a sexist / racist / homophobic / transphobic prick. He can shove his military ban up his ass…where Mike Pence wants to be.

A post shared by Lea DeLaria (@realleadelaria) on

Ook mensen die eerder als aanhangers van Trump te boek stonden, keren zich door dit besluit tegen de president. Caitlyn Jenner bijvoorbeeld, de transgender vader van onder meer realityster Kylie Jenner. De oud-Olympiër hield eerder deze maand in een Amerikaanse talkshow nog vol dat de president wel degelijk voor gelijke rechten voor de LHBTQ-gemeenschap is, maar valt hem nu toch publiekelijk af. „Amerika’s 15.000 transmilitairen zijn veel dapperder dan jij, meneer Trump. Mijn loyaliteit ligt bij hen en bij ons land, niet bij jou”, zo schrijft ze op haar website.

Cailtyn Jenner is Trump-aanhanger-af.

Haar stiefdochter Kim en andere sterren uitten zich op twitter.

Trump maakte gisteren bekend dat transgenders niet langer wenselijk zijn in het Amerikaanse leger. Hij twitterde daarover: „Ons leger moet gericht zijn op beslissende en overweldigende overwinningen en kan niet worden geremd door de enorme medische kosten en de ontwrichting die transgenders in het leger met zich mee zouden brengen. Dank u,” luidde de digitale boodschap. De president zegt dat hij zijn opmerkingen maakt na overleg met zijn generaals en deskundigen.

Onder de vorige president Barack Obama werd het beleid voor transgenders in het leger juist versoepeld. In 2016 werd het verbod ingetrokken voor transgenders in het leger om voor hun gevoelens uit te komen. Zij konden daar eerder nog voor worden ontslagen.

Het Amerikaanse leger telt ongeveer 550.000 militairen onder wie naar schatting 15.500 transgenders.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bekend Amerika woest op Trump om transgenderverbod
Sluiten