Metro
Metro Entertainment 9 jun 2017 / 07:05 uur

Verhoeven richt woord tot ouders Romy en Savannah

Kickbokser Rico Verhoeven zat woensdagavond bij RTL Late Night om te praten over de nieuwe film The Bleeder. Voor de sportman was de overgang van het nieuws rond de moorden op Savannah en Romy iets te abrupt. Daarom onderbrak hij presentator Humberto Tan om zijn zegje te kunnen doen.

Overstap

„Even een seconde hoor, voordat ik hier verder over wil vertellen. Ik vind het altijd moeilijk als ik tv kijk dat we van zoiets heftigs ineens overgaan naar iets heel luchtigs”, legt hij uit. „Mijn hartslag zit nog steeds in mijn keel als ik dat hoor. Ik wil graag mijn hart en gedachten uitspreken naar de ouders van Romy en Savannah. Mijn hart en gedachten zijn met jullie en ik denk van heel Nederland.”

Verhoeven oogste applaus met zijn mooie woorden, waarna Tan toch echt overging op het luchtigere onderwerp.

Voor de rechter

De twee jongens die worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van meisjes, worden donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank in Utrecht. De onderzoeksrechter zal beslissen of de jongens vast blijven zitten.

De tieners werden beiden in de nacht van zondag op maandag opgepakt. In de zaak van Romy zit een 14-jarige jongen uit de gemeente Ede vast. De twee kenden elkaar van school. Hij wordt ervan verdacht het meisje seksueel te hebben misbruikt en gedood. In de zaak van Savannah wordt een 16-jarige jongen uit Den Bosch vastgehouden. Waarvan hij wordt verdacht is nog niet duidelijk.

Het is nog niet bekend of de twee bij dezelfde rechter-commissaris terechtkomen en op welk tijdstip. Dat wordt pas donderdagochtend duidelijk, aldus een woordvoerder. De onderzoeksrechter zal beslissen of de jongens vast blijven zitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verhoeven richt woord tot ouders Romy en Savannah
Sluiten