Constance van Amstel
Constance van Amstel Entertainment 6 jun 2017 / 06:28 uur

Pinkpop is in beweging: het wringt en bruist

Drie dagen vol pop, hiphop, EDM en rock maken één ding duidelijk: Pinkpop is in beweging en daar is helemaal niks mis mee.

Pinkpopbaas Jan Smeets windt er na het optreden van zijn omstreden posterboy Justin Bieber geen doekjes om: hij is niet blij met de show van de Canadese superster op zijn eigen festival. Tegen dagblad De Limburger zegt hij the-day-after: „Het was afschuwelijk, meer een act voor op het Songfestival.”

Ook de recensies van de aanwezige muziekpers zijn na afloop niet best. De meeste schrijvers hebben geen goed woord over voor de 23-jarige Canadees en zijn gelikte set. Saai, humorloos en dertien-in-een-dozijn zijn woorden die vallen in de schrijfsels. Slechts een enkeling is milder. Maar eerlijk is eerlijk; wie vooraf nog geen fan was van Bieber, werd dat ook niet door dit Pinkpop-optreden. Pas tegen het einde kwam het een beetje los op het veld en tja, dat was natuurlijk gewoon te laat.

Nieuwe pinkpoppers

Is het ‘experiment’ om het 48 jaar oude festival een beetje te verjongen dan mislukt? Nee, zeker niet. Want wie zaterdag tijdens Bieber iets verder (naar voren!) keek dan de nors kijkende, hoofdschuddende mannen en vrouwen aan de zijkant van het hoofdveld, zag namelijk ook duizenden blije en vooral jonge gezichten van kersverse Pinkpopbezoekers. Mensen die anders waarschijnlijk (voorlopig) niet naar Landgraaf waren afgereisd en nu hopelijk de smaak van het festivallen te pakken hebben.

Eigenlijk was het bewijs daarvoor ook al direct na Bieber te zien, toen zijn goede vriend en de nummer 1-dj van de wereld Martin Garrix de mainstage overnam en heel natgeregend Pinkpop aan het dansen kreeg. Ook op andere momenten tijdens het weekend was de vernieuwing van Pinkpop merkbaar met shows van populaire acts als Ronnie Flex, Anne-Marie en Declan McKenna. Met name Broederliefde wist op de Pinkpopzondagmiddag te ‘verbroederen’ tussen de oude en de nieuwe Pinkpopbezoeker. Al is dat eigenlijk een scheiding die je niet moet willen maken.

Pinkpop is anno 2017 duidelijk een festival dat in beweging is. Dat wringt soms een beetje, maar dat bruist ook. We zijn benieuwd naar de headliners voor 2018 en hopen stiekem heel erg dat Jan Smeets niet al te erg is geschrokken van Bieber en zijn vernieuwingsvoorzet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pinkpop is in beweging: het wringt en bruist
Sluiten