Erik Jonk
Erik Jonk Entertainment 25 jun 2017
Leestijd: 2 minuten

Ook nostalgie van Night at the Park hartstikke leuk

Daar waar ‘acts van nu’ dit weekend huis hielden op onder meer Down The Rabbit Hole, Awakenings, Mundial en Defqon, was er in Den Haag iets heel anders aan de hand. Daar genoten in het Zuiderpark festival- en muziekliefhebbers van de nostalgie van Night at the Park en Metro keek eens mee.

Grote broer

Dat goud van oud nog werkt bleek wel, want tienduizenden mensen hadden een kaartje gekocht (terwijl gisteren op dezelfde plek de gratis grote broer Parkpop werd gehouden). Organisator Ducos heeft Night at the Park in vier jaar tijd als beproefd recept op de kaart gekregen.

Ja, er zijn nogal wat ouderen die daar in Den Haag de muziek van toen beleven. En ja, ook hun kinderen die misschien jarenlang diezelfde muziek van de artiesten op de bühne vanaf vinyl of cd moesten meeluisteren, waren mee. En dat maakt zo’n festival ook eigenlijk hartstikke leuk. Zéker leuk – even een zijstapje – is dat veel festivalmedewerkers op inline skates rond racen. Ze zijn zichtbaar getraind, maar het is sowieso een superhandig idee.

Ook nostalgie van Night at the Park harstikke leuk
Medewerkers van Night at the Park bewegen zich voort op inline skates. / Metro

Met wat meer rimpels in de gelaten liet het funky Level 42 zaterdag zien het snelle spelen nog in de vingers te hebben. Qua zang viel voormalig (of nog?) vrouwenidool Paul Young volledig uit de toon, maar hij viel weer op met een band vol jonge honden die de pannen van het dak speelden. En de reggaedeuntjes van UB40 bleken als afsluiter een goede keuze voor oud én jong. Dat een vrouw bij UB40 zonder blikken of blozen het podium op kwam wandelen (zie Metronieuws.nl en de Metro-app), mocht de pret absoluut niet drukken. Alle bands worden uiteindelijk oud, dus dat Night at the Park is een blijvertje.

30.000

De bezoekersteller van de vierde editie van Night at the Park stopte zaterdag bij 30.000. Dat betekent gelijk dat er in 2018 een lustrum wordt gevierd. De datum staat al vast: zaterdag 23 juni. Voor wie meer van het festival wil weten: www.nightatthepark.nl

Ook nostalgie van Night at the Park harstikke leuk
De nacht valt over het Zuiderpark, als UB40 speelt. / Metro

https://twitter.com/dannyvdbosch/status/878666699150643202

https://twitter.com/MissWartaal/status/878688074334711808

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ook nostalgie van Night at the Park hartstikke leuk
Sluiten