Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Entertainment 30 jun 2017 / 18:18 uur

Geeft Jay Z overspel toe op zijn nieuwe album?

Daar is hij dan: het langverwachte album van hiphopartiest Jay Z. De plaat lijkt een antwoord te zijn op het album Lemonade van zijn vrouw Beyoncé, waarmee zij de geruchtenmolen over het overpel van Jay Z op volle toeren liet draaien.

Al geruime tijd gingen de geruchten dat het huwelijk tussen de sterren op springen stond. Toen Lemonade uitkwam, dachten velen dat de openhartige songteksten zoals ‘als je dit nog eens uithaalt, verlies je je vrouw’ en ‘ik kan de oneerlijkheid proeven’, verwezen naar de ontrouw van haar man. Ook de jacht naar de mogelijke minnares(sen) van Jay Z werd geopend. Want wie was die geheimzinnige ‘Becky with the good hair’ toch? Het stel bevestigde noch ontkende echter het vermeende overspel. Tot nu?

Beyonce No GIF - Find & Share on GIPHY

4:44

Jay Z’s nieuwste plaat verscheen donderdagnacht op Tidal. Alleen al de titel van het album zit vol met betekenis. Zo is zowel Beyonce als Jay Z jarig op de vierde en zijn ze getrouwd op 4 april. Maar het zijn vooral de lyrics die de aandacht trekken.

Op het album worden diverse verwijzingen gemaakt naar overspel en geeft de rapper aan spijt te hebben van zijn acties. Vooral in de titeltrack 4:44 lijkt Jay Z er geen doekjes om te winden. „Ik bied mijn excuses aan, verslind vrouwen”, is de eerste zin die de artiest rapt. Verder in het nummer geeft hij aan te hopen dat zijn kinderen er niet achterkomen. „Als ze niet langer meer hetzelfde naar mij kijken, zou ik waarschijnlijk sterven van schaamte: ‘Je deed wat, met wie?’Wat heb je aan een ménage à trois als je een zielsverwant hebt? Je hebt dat geriskeerd voor Blue?’.

Volgens Jay Z dient het nummer als middelpunt van het album. „Ik werd letterlijk om 4:44 in de morgen wakker om dit nummer te schrijven. Het is de titeltrack omdat het zo’n krachtig lied is, en ik geloof dat dit een van de beste nummers is die ik ooit heb geschreven”, vertelde de artiest in een interview met iHeartRadio.

Tweeling

Inmiddels lijkt als weer in kannen en kruiken te zijn. Queen B is zelfs te horen op het album. Ze verzorgt de vocalen van het nummer Family Feud, waarin Jay-Z ook nog even aangeeft dat Becky hem ‘met rust moet laten’. Het powerkoppel heeft bovendien onlangs gezinsuitbreiding gehad met de geboorte van een tweeling.

Reageer op artikel:
Geeft Jay Z overspel toe op zijn nieuwe album?
Sluiten