Metro
Metro Entertainment 15 jun 2017 / 09:48 uur

Adele biedt slachtoffers brand Engeland troost

Heel Engeland leeft mee met de slachtoffers van de enorme brand in een flat in Londen. Daarbij vielen in ieder geval twaalf doden en tachtig gewonden. Mogelijk loopt het dodental nog op.

Adele bezoekt rampplek

Ook bekende Engelsen tonen hun medeleven. Zo stelde kok Jamie Oliver woensdag zijn restaurant open en deelde hij gratis eten uit aan slachtoffers. Woensdagavond was het de beurt aan zangeres Adele. Zij verscheen woensdagavond bij een wake bij de Grenfell Tower, minder dan 24 uur nadat de brand was uitgebroken.

De inwoonster van Tottenham bracht een onaangekondigd bezoek aan de rampplek. Op Twitter verschenen beelden van haar en werd omschreven dat een emotionele Adele slachtoffers knuffelde en troost bood.

Waardering

Hoewel veel Engelse sterren geld doneren of hun diensten aanbieden, lijkt Adele de enige te zijn die heeft besloten ook daadwerkelijk troost te willen bieden door haar aanwezigheid. En dat levert de zangeres enorm veel waardering op: „Ik ben zo trots op een nederig en echt mens als jij. Ik hou zoveel van je, koningin @Adele”, schrijft er een. Een ander schrijft: „Het feit dat Adele naar Grenfell tower is gegaan en er helemaal niets over heeft gezegd, bewijst hoe oprecht ze is… Adele is een engel, ze verdient de hemel, grootste hart ooit, zo trots op haar.”

https://twitter.com/AdeleUnion/status/875157416899481602

In maart van dit jaar was Adele niet in haar woonplaats toen bij een terreuraanslag in Westminster vijf mensen om het leven kwamen. Adele was op dat moment voor een optreden in Auckland en zei toen tijdens haar optreden: „Vandaag was er een aanslag in mijn woonplaats Londen. Ik ben letterlijk aan de andere kant van de wereld en ik wil dat ze onze lichten zien en ons horen.” Verder noemde ze het ‘gek’ om niet thuis te zijn met haar vrienden en familie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Adele biedt slachtoffers brand Engeland troost
Sluiten