Metro
Metro Entertainment 3 mei 2017 / 11:07 uur

Rapper Boef veroordeeld voor vernielen politieauto

Rapper Boef is veroordeeld tot een taakstraf van twintig uur voor het vernielen van een politieauto in Zoetermeer. Die vernieling gebeurde afgelopen maart.

Excuses

De 24-jarige artiest was in Zoetermeer op stap en sprong tot twee keer toe op de motorkap van een politieauto, terwijl vrienden toekeken.

Sofiane Boussaadia, zoals Boef eigenlijk heet, was niet aanwezig in de rechtbank. In een door zijn advocaat voorgelezen verklaring bood hij daar zijn excuses voor aan. De officier van justitie had veertig uur werkstraf waarvan twintig uur voorwaardelijk geëist tegen Boef.

https://twitter.com/WintermanAD/status/859700904634830848

Afpersing

Het is niet de eerste keer dat Boef werd veroordeeld. In januari kreeg de rapper een taakstraf van 80 uur voor het beledigen van agenten. In een van zijn vlogs riep Boef naar een Tilburgse rechercheur: „Ik neuk je dochter!” En in 2012 werd hij al eens veroordeeld tot twaalf maanden cel vanwege afpersing.

Ook zat hij in 2016 vast, omdat hij zijn volgers in een vlog opriep om te vechten in Tilburg-Noord. Dat deed hij na een ruzie met rapper Para Soma en zijn aanhang. De politie rukte massaal uit en kon een groot gevecht voorkomen.

Spijt

Eerder dit jaar zei Boef tegen Metro dat hij spijt heeft van daden uit het verleden. „Het is dubbel, want het heeft mij wel gecreëerd en gevormd, maar van bepaalde dingen heb ik wel spijt. ja. Ik heb naïef gehandeld op bepaalde momenten”, aldus de rapper.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rapper Boef veroordeeld voor vernielen politieauto
Sluiten