Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Entertainment 10 mei 2017 / 20:17 uur

OG3NE kijken, of Ajax, of allebei… of niets

Dubiodonderdag: OG3NE en Ajax staan donderdag op de buis lijnrecht tegenover elkaar. Voetbal heeft de voorkeur.

In menig huiskamer zal het donderdagavond discussies, gekibbel of gepeins opleveren: wát gaan we kijken? Het Eurovisie Songfestival en de Europa League beginnen beide rond 21.00 uur. Voor Nederland treden de zusjes OG3NE om ongeveer 21.30 uur aan in de tweede halve finale van het liedjesfestijn, de voetballers van Ajax hebben net zozeer een tweede halve finale. In en tegen Lyon kan voor het eerst in jaren een Nederlandse voetbalclub een Europese finale halen.

Live-spektakels

Nu kijken we met z’n allen veel tv-programma’s terug op een tijdstip dat het ons uit komt, maar donderdag hebben we te maken met twee live-spektakels die miljoenen op het moment dat het daadwerkelijk gebeurt willen zien. Zonder Nederlandse inbreng trok het Songfestival op NPO 1 dinsdag al 1,4 miljoen kijkers. Toch gaat Ajax op RTL 7 de meeste kijkers op de bank houden, zo blijkt uit een poll op Metro’s Facebook.

Duizenden lezers brachten daarop hun stem uit en de voetballers uit Amsterdam scoorden tot gisteren 39 procent. Niet OG3NE (19 procent) staat op de tweede plaats, maar ‘boeit me allebei niet’ (36 procent). Hieronder vallen uiteraard ook mensen die bijvoorbeeld door werk niet in de gelegenheid zijn om televisie te kijken. Op de mogelijkheid ‘beide’ – OG3NE is ook op de site van NPO live te volgen – klikte 6 procent.

OG3NE kijken, of Ajax, of allebei… of niets
Traoré en Ziyech vieren de 4-1 van Ajax tegen Lyon. / Olaf Kraak | ANP

Maf zooitje

„Ik ben geen Ajaxfan, maar het is Nederlands voetbal dus ik kijk; dat Songfestival is al jaren een maf zooitje”, meldt Liza van der Vis op Facebook. Ook Daisy Westdorp gaat ‘lekker Ajax kijken’. „Met mijn lieverd. Het Songfestival ga ik ook zeker kijken, op Uitzending Gemist. Dan kan je saaie lange stukken doorspoelen.” Rolf Sponselee: „Ajax uiteraard, er staat niet elk jaar een Nederlandse club in de halve finale. OG3NE kan ik zaterdag ook zien, als ze de finale halen tenminste.”

Bryan Klunder gaat naar de wedstrijd in Lyon en vraagt zich met een knipoog af: „Zullen ze schermen ophangen in het uitvak? OG3NE kunnen we toch niet missen?” Jasperina de Vries gaat stellig voor de zussen Amy, Shelley en Lisa met hun Lights and Shadows: „ Mijn tv is allergisch voor voetbal en helemaal voor Ajax. Ik ga lekker het Songfestival kijken en twitteren.” Hoewel veel mensen gemakkelijk zullen kunnen kiezen, zal een deel van de bevolking toch een dubiodonderdag beleven…

Ondankbaar tijdstip

Wat is er tijdens het Songfestival en Ajax nog meer te zien?

• NPO 2. Tijl B op Volle Toeren.

• NPO 3. Keuringsdienst van Waarde.

• RTL 4. Help, Mijn Man Is Klusser.

• SBS 6. Film The Pacifier.

• Veronica. Serie Criminal Minds.

• TLC. Say Yes To The Dress.

• Eurosport. Wielrennen: Giro Today.

Bekijk ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
OG3NE kijken, of Ajax, of allebei… of niets
Sluiten