Kasper Hermans
Kasper Hermans Entertainment 20 mei 2017 / 13:35 uur

Netflix-productie Okja zorgt voor rel in Cannes

De Netflix-film Okja heeft voor de nodige opschudding gezorgd tijdens het Filmfestival van Cannes. Toen voorafgaand aan de film het logo van de internetdienst in beeld kwam, klonk er ruim boegeroep dat ook gedurende het begin van de film bleef aanhouden.

Toen de film ook nog eens in de verkeerde verhoudingen op het beeldscherm getoond werd, besloot de organisatie de voorstelling stil te leggen. Uiteindelijk werd deze – toen de rust in de zaal was wedergekeerd – alsnog voortgezet.

Toch heeft juryvoorzitter Pedro Almodóvar al laten weten dat er consequenties volgen voor de film Okja. Deze zal namelijk niet mogen meedingen om de prijzen. Films moeten daarvoor echt in de bioscoop draaien en niet – buiten de exclusieve vertoning in Cannes – enkel online terug te vinden zijn, zo is de verklaring.

Niet in elkaars vaarwater

Opvallend is dat jurylid Will Smith eerder deze week nog stelde dat Netflix en de bioscoop niet in elkaars vaarwater zitten. Volgens de Amerikaan is er zelfs bij zijn kinderen geen sprake van dat ze door Netflix de bioscoop mijden en kan je er alleen maar voor kiezen op welke manier je films wilt beleven.

Reageer op artikel:
Netflix-productie Okja zorgt voor rel in Cannes
Sluiten